KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bakan Tekin, yeni eğitim müfredatını onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçen 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne onay verdi.

Bakan Tekin, yeni eğitim müfredatını onayladı
27 MAYIS 2024 PAZARTESİ 14:15
2
773
3
AA aa

Türkiye'nin eğitim sistemi, uzun süredir beklenilen değişimin sonuna geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim yılında başlayacak olan müfredat değişikliğinin ayrıntıları açıklanmış, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ise onay vermişti. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçen eğitim müfredatı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayı ile de kabul edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9 dersin öğretim programı ile ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin öğretim programı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin öğretim programı 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu. 10 Mayıs'a kadar askıda kalan taslağa bu sürede 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi.

28 bin 419 görüş bildirildi

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" için iletilen görüş ve önerilerin öğretim programlarına yansıtılması için ilgili komisyonlar gerekli tasnif ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunuldu.

Yeni müfredat taslağına öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri gelirken müfredat taslağına katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ile eğitimin diğer paydaşları ise 28 bin 419 görüş bildirdi.

Müfredat için görüş ve önerilerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi. Gelen görüşlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelik oldu.

26 ders görüşüldü, onaydan geçti

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirildi. Görüş ve öneriler, askı sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ile ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldı.

Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi. Bu çerçevede öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı.

Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı.

Yeni müfredata ilişkin 26 dersin "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" öğretim programları, 16-22 Mayıs'ta kurul gündemine alınarak görüşüldü. Tekrar görüşülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti.

Erişime açıldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçen yeni müfredatı onayladı.

Böylece, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", tüm aşamalardan geçerek "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı.

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

 

Ensonhaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109766)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 16:31
Acaba öneri aldıkları eğitim camiasıysa yanlış yapılmış. Çünkü sağlıklı bir camia değiller.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109765)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 16:30
Bu eğitim camiasının zekasını geliştirmek için herhangi bir çalışmanız var mı. Temel'e sormuşlar evlenmek istediğin kişide ne gibi bir özellik ararsın 'zengin mi yoksa gerizekalı mı' demiş gerizekalı. niye zenginlik geçicidir. diye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109763)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 15:43
Hayırlı olsun, nasıl medreselerden bilimi çıkarıp, itaat kültürünü din diye yerleştirerek; geliş toplumlardan kopmamız sağlandıysa … aynı şekilde okullardan da bilimi, eleştirel yaklaşımı, sorgulamayı seyrelterek cehaleti kutsallaştıracaklar ve maalesef çoğunlukta bu durum doğruymuş gibi destekleyecek… Sonuç olarak gelişmiş ülkeler ile aramızdaki mesafe daha da açılacak, yoksulluk katlanacak…
Tabii bu sorunu da, kanaat ile, şükür ile, itaat ile normalleştireceğiz… Aklımıza bize bunu reva görenlerin çocuklarının neden yurtdışında veya öz
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın