KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk köy okullarında yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte son dakika açıklamalarında bulunuyor...

Bakan Selçuk`tan yüz yüze eğitim açıklaması
15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ 10:26
1
6413
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç töreninde, ilk ders zilini çaldı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Bakan Selçuk, şunları söyledi:

Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum
Bu ilk adımı takip edecek adımımız 1 Mart'ta okul öncesi ve 8 ve 12. sınıf öğrencileri için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde de salgının ölçütü göz önüne alınarak, ilin kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Okullar hangi koşullarda açıyoruz? Şunun bilinmesini isterim ki okulların açılmasıyla ilgili aldığımız kararlar uzun süren araştırma ve planlama kapsamında belirlendi.

Bunun ilk adımı tüm eğitim kurumlarının standarda tabi olmasıydı. Kararlılıkla tüm çocuklarımızın aynı sağlık güvenliği imkanı içinde olması için 27 Temmuz 2020 tarihinde bakanlığımızla TSE arasında imzalanan eğitim kurumlarında hijyen şartlarının iyileştirilmesi protokolü kapsamında kılavuz yayınladık.

Sınıflar, öğretmen odaları, okul bahçesi gibi okul binası içinde her ortak kullanım alanında ayrı kurallar belirledik.

Kılavuz sonrasında okulların hijyen şartlarının iyileştirilmesi adına okulun temiz belgelendirme programını da yürürlüğe aldık. Kılavuzla ilgili çalışmalarımızı ayrı ayrı yapma imkanı bulduk.

Şu an itibariyle okullarımızın yüzde 98.2'sini oluşturan okullarımız ‘okulum temiz' belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi.

ŞUBAT SONU AŞILAMA BAŞLIYOR

Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde önemli bulduğumuz tedbir, öğretmenlere aşı uygulanması...  Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı'na iletildi. Randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat'ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak.

EBA ve 3 TRT EBA televizyon kanalımız her zaman açık kalacak. Öğretmen ve öğrencilerimize de hizmet verecek.

Sizlerle işbirliği içinde eğitimin üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk olmayacağını salgın sürecinde hep beraber tecrübe ettik, ediyoruz.

Şunu bilmenizi isterim ki bugün bu köyde evlatlarımızla birlikte şu zili çalmak, onlar kadar bizleri de mutlu etti.

En kısa zamanda sınıflarımızın dolması, okul bahçelerinin cıvıldaması, hasretin tamamen ortadan kalkması temennisiyle yeni yarı yılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını gönülden diliyorum.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın