KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bakan Selçuk duyurdu: Raporların süresi uzatıldı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.

Bakan Selçuk duyurdu: Raporların süresi uzatıldı
08 EYLÜL 2020 SALI 10:16
0
5219
0
AA aa

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu Tedbirleri kapsamında, “Normalleşme Sürecinde de kronik hastalarımızın 1 Ocak itibariyle süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi.

Yeniden Reçete Düzenlemelerine Gerek Kalmayacak

Bakan Selçuk, “Böylece kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastalarımızın yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

İlaç ve Tıbbi Malzeme Bedelini SGK Karşılayacak

Kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak ortadan kaldırıldığını hatırlatan Bakan Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını yineledi. Bakan Selçuk bu kapsamda, daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, ayrıca kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle MEDULA Sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağını hatırlattı.

Öte yandan, engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir duyuruya kadar geçerliliği devam edecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın