KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Bakan açıkladı! 18 bin personel alınacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ÖSYM'nin yapacağı merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağını, bunun ilanının perşembe günü verileceğini duyurdu.

Bakan açıkladı! 18 bin personel alınacak
30 MAYIS 2018 ÇARŞAMBA 06:18
0
2368
0
AA aa

Demircan, Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 18 bin personelin atamasını gerçekleştireceklerini söyledi.

Alımların Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (b) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45-A maddesi kapsamında yapılacağını anlatan Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak." diye konuştu.

Branşlara göre kontenjan

Atananların 2 bin 181'inin ortaöğretim, 5 bin 567'sinin ön lisans, 10 bin 252'sinin de lisans mezunu olacağını aktaran Demircan, şöyle devam etti:

"Branşlara göre bir iki örnek vermek gerekirse, en çok alacağımız personel 8 bin 188 ile hemşire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardım personeli, 818 tıbbi sekreter, 761 röntgen ve diğerleri böyle sıralanıyor. Bunlar ilan edilecek. Alınacak personelimizin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık hizmetlerindeki personel açığımızın bir kısmını karşılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla sayıda sağlık personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen sağlık personelimize şimdiden hayırlı olsun diyorum."

Bakan Demircan, alınacak 18 bin kişi ile bu yıl içinde istihdam edilen sağlık personeli sayısının 56 bine ulaşacağını kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın