KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bahçe oluşturana yüzde 50 hibe

Fidan almak için herhangi bir şart bulunmuyor. İsteyen herkes yapacağı ödeme miktarınca bu haktan yararlanabilecek. Bahçe oluşturup etrafını kapama yapanlara da ayrıca yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Bahçe oluşturana yüzde 50 hibe
06 MART 2012 SALI 20:18
0
2159
0
AA aa

Bingöl'de ‘5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi' Değerlendirme Toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Bingöl Üniversitesi'ni temsilen Yrd. Doç. Dr. Abdullah Osmanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Miktad Şimşek, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kıyas, 5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi hakkında bir sunum yaptı. Projenin Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiğini aktaran Kıyas, fidan almak isteyenlerin fidan başına 3 lira Ziraat Bankası'na yatırarak dekontunu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ibraz edip kaydını yaptıracağını, Mart ayı sonunda da müracaatı bulunanlara yaptığı ödeme miktarınca fidan verileceğini aktardı.

2012'de 40 bin ceviz fidanı dağıtmayı hedeflediklerini ifade eden Kıyas, arazisinde ceviz bahçesi oluşturmak isteyenlere bahçelerinin etrafını kapamaları için gerekli malzemelerin de yüzde 50 hibeyle verilebileceğini söyledi.

Kıyas: “Bahçe kapama için müracaat edenlerden tapularını ibraz etmeleri istenecek. Dönüm başına kurumumuz tarafından maliyetler belirlenecek ve buna göre kapama için çıkarılacak maliyetin yüzde 50'si hibe olacak, yüzde 50'lik kısmı da ilgili tarafından kurumumuzun Ziraat Bankası hesabına nakit olarak yatırılacak” dedi.

Kıyas, sunumda proje uygulama esasları, proje danışma, yürütme ve icra kurulları, harcama yönergesi, ceviz eylem planı, ceviz fidanı temini, yapılan toplantılar, köye dönüş ve rehabilitasyon projesi (KDRP) ve Leonardo Da Vinci projesi hakkında da detaylı bilgi verildi. Sunum sonunda katılımcıların proje hakkında görüş ve önerilerini aktarmasının ardından toplantı sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın