KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mart 2025 Cumartesi
°C

Ayrımcı politikalar uygulanıyor!

‘Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu’nda konuşan Vali Köşger, dünya kendi içinde birleşmeye doğru giderken, bölgemizde mikro milliyetçiliği, mikro etnisiteyi kışkırtan ve bizi birbirimize düşüren, ayırmaya çalışan politikaların uygulandığını vurguladı. Köşger; “Biz Kürt, Türk, Zaza, Arap, Çerkez, Ortadoğu’da Yezidi, Ezidi, Süryani, Suriye, Irak, IŞİD birbirimize girmiş durumdayız maalesef. Bunu görmemiz ve sorunu aşmak için politikalar üretmemiz lazım.”

Ayrımcı politikalar uygulanıyor!
12 HAZİRAN 2015 CUMA 04:07
0
2099
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan “Toplumsal Barışın Sağlanması ve Sonrası Sempozyumu” başladı.

Sempozyuma Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, fakülte dekanları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, toplumsal barışın önemine değinerek; “Toplumsal barışın sağlanmadığı yerlerde, bireyler huzurlu değildir. Yeryüzü bütün insanlığın emrine verilmiştir. İnsanlar var olduğundan beri hem beyinlerini hem de yaşadıkları sınırları sınırlandırmışlardır. Modern toplumların en büyük çıkmazı, ulus-devlet mantığıdır. Bu bütün insanları huzursuz etmektedir. Öncelikle kendimizi birey olarak tanımalıyız ve sonra da çizdiğimiz bütün sınırları kaldırmamız gerekiyor” dedi.

VALİ KÖŞGER SALONUN BOŞLUĞUNA SİTEM ETTİ

Sempozyumda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, düşük katılıma sitem etti. Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin de katılmadığı sempozyumdaki katılım oranının kendisinde hayal kırıklığı yaşattığını vurgulayan Vali Köşger, “Böylesi önemli bir toplantının katılımcısının bu kadar düşük olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Zannediyordum ki, böylesi önemli bir konuyu, salon tıklım tıklım dolu, en üst düzey protokol burada yerini almış, toplantıyı tertip edenler başta olmak üzere sayın rektör, sayın belediye başkanıyla çok yüksek katılımlı bir toplantı gerçekleştirebileceğimizi tahmin ediyordum çünkü bu konu hakikaten önemli. Toplumsal barış dediğimiz ve belli bir aşamaya gelmiş bir noktada akademik katkı sunulacak bir toplantı. Gördüğüm kadarıyla önemli tebliğ sunacak akademisyenler var. Dolayısıyla hem üniversite camiasının hem Bingöl halkının yüksek katılımla bu toplantıya katılımlarını bekliyordum. Bu hayal kırıklığımı ifade etmek istedim” dedi.

“BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜREN POLİTİKALAR UYGULANIYOR”

Dünya'nın, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birleşik Devletleri ve siyasi birliklerle, birliğe doğru gittiğini kaydeden Vali Köşger, “Dünya bir taraftan kendi içinde birleşmeye doğru giderken, yâda dünyada çeşitli bloklar oluşuyorken, bölgemizde mikro milliyetçiliği, mikro etnisiteyi kışkırtan ve bizi birbirimize düşüren, bizi birbirimizden ayırmaya, koparmaya çalışan politikalar uygulanıyor.

Bunu evvela görmemiz lazım. Batılıların şark meselesini henüz çözmediklerini, şark meselesini kafalarından silmediklerini, burayı mümkünse atomlarına kadar ayırmayı dilediklerini, sarı saçlı, siyah saçlı, mavi gözlü, kahve renkli gözlüye varıncaya kadar birbirimize düşürmeye çalıştıklarını bilmemiz lazım. Rahmetli Ecevit'in 12 Eylül'den önce bir sözü vardı: ‘Onlar ortak, biz Pazar' diye. Onlar ortak, onlar Avrupa Birliği, onlar Birleşmiş Milletler, onlar şu, bu birliği ama biz Kürt, Türk, Zaza, Arap, Çerkez, Ortadoğu'da Yezidi, Ezidi, Süryani, Suriye, Irak, IŞİD birbirimize girmiş durumdayız maalesef. Bunu görmemiz lazım” diye konuştu.

“DEVLET BAZEN KÖTÜ BABA GİBİ ÇEŞİTLİ YÖNTEMLER DENEDİ”

Sorunu aşmak için politikaların üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Köşger, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde yaşanan bu sorunu çözmek için bütün yöntemleri aşağı yukarı denemiş bulunuyor. Bu noktada da devletin görmediği, devletin ihmal ettiği yada bu beraberliği tahkim etmek için, bin yıldır beraber yaşayan bu insanları tekrar gönül gönüle, el ele tutuşturmak için, bir araya getirmek için ne yapmak gerekiyorsa siz akademisyenlerin onun sözünü söylemesi lazım. Devlet bazen kendince kötü bir baba gibi çeşitli yöntemler denedi, olmadı. Başka yöntemler denedi, genel bir takım sıkıntıların olduğu anlaşılıyor. Bu durumda sizlerin oturup en ince teferruata kadar konuyu masaya yatırmanız lazım.”

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Çiftçi'nin oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumda; Prof. Dr. Bilal Sambur, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Doç. Dr. Abdullah Kıran ve Doç. Dr. Vecihi Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyum oturumları 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında iki gün boyunca Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda olacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2025
19:58
Bingöl`de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK`e sunuldu
Bingöl'de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK'e sunuldu
Bingöl'de Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını belirten BİNSİDAP dönem sözcüsü Değişman; 'Yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle takip ediyoruz' dedi.
28.02.2025
19:31
Bingöl`de ‘Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu` konferansı
Bingöl'de 'Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu' konferansı
Yabancı dilin önemine dikkat çekilen konferansta, kariyer planlamasında önemli tavsiyeler paylaşıldı: 'Okumadan, çalışmadan, azim ve kararlılık göstermeden, sadece dua ederek başarıya ulaşamazsınız.' Konferansta, özel güvenlik personel alımlarında yakın gelecekte yaşanacak değişimin de sinyalleri aktarıldı.
28.02.2025
17:14
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Pazar günü Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına getirilen tribün yasağı, Bingöl Valiliği, milletvekilleri, kamu kurumları ve iki kulüp yönetiminin girişimiyle kaldırıldı.
28.02.2025
16:52
Havale ve EFT`de sistem değişiyor!
Havale ve EFT'de sistem değişiyor!
BDDK, dijital dolandırıcılığı önlemek için havale ve EFT işlemlerinde 'çift aşamalı doğrulama' sistemini devreye alıyor. 1 Mart itibarıyla bazı bankalarda başlayacak olan uygulama, SMS onayıyla ek güvenlik sağlayacak ve tüm bankalar için zorunlu hale gelecek.
28.02.2025
15:49
Bingöl`de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de semt pazarında yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili 5 şüpheliyi yakalayan polis ekipleri, ele geçirilen ziynet eşyaları ve parayı sahibine teslim etti.
28.02.2025
15:44
Karlıovalı Şair Eroğlu`nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıovalı Şair Eroğlu'nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıova ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki genç Şair Osman Eroğlu, bugüne kadar kaleme aldığı şiirlerini 'Çınaraltı Yağmurları' adıyla kitaplaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın