KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Ayık'tan mevlit kandili mesajı

İl Müftüsü Ayık, 14 Şubat Pazartesi günü, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ayık`tan mevlit kandili mesajı
12 ŞUBAT 2011 CUMARTESİ 09:57
0
2455
0
AA aa

 

14 Şubat 2011 Pazartesi gününü salıya bağlayan gece Peygamber Efendimizin veladetinin 1440. yıl dönümü, yani mevlit kandili olduğunu ifade eden Ayık, “Mevlit, Peygamberlik halkasının sonuncusu Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu ifade etmektedir. Arap yarımadası başta olmak üzere yeryüzü coğrafyasının her tarafında ahlak ve inanç değerlerinin yozlaşıp bozulduğu, zulmün ve ahlaksızlığın egemen olduğu bir ortamda Peygamberimiz (s.a.v) insanlığı kurtarıcı son Peygamber olmak üzere dünyaya geldi. Getirdiği inanç, ahlak ve toplumsal değerlerin yanı sıra insanlık için oluşturduğu örnek hayatı ile kısa sürede, içinde bulunduğu toplumu büyük bir değişimden geçirmiştir. Cenabı Hak, Hz. Muhammed'i bir kurtarıcı olarak göndermekle, insanlara büyük bir lütufta bulunduğunu şu ayeti kerime ile ifade etmiştir.  “And olsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, onları arındıran, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermeli Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar, apaçık bir sapkınlık içinde bulunuyorlardı.(Al-iİmran-4/164)” dedi.
“Müslümanlar olarak her yıl yeni bir heyecanla Hz. Muhammed'in (s.a.v) insanlık için getirdiği eşsiz evrensel mesajı anlamak, örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarabilmek ve bunu topyekun toplumsal bir bilince dönüştürmeyi ifade etmek için mevlit kandilini kutlamaktayız” diyen Ayık, mevlit kandilinin sadece mevlit okumaları ve ilahilerle kutlanan bir gece olmanın ötesinde, rahmet ve şefkat Peygamberinin örnek hayatının yeniden öğrenilmesi ve hayatın vazgeçilmez kodları haline dönüştürme bilincini ifade ettiğini belirterek, “Yöneticiden sıradan vatandaşa kadar, toplumun bütün kesimlerinin kendisinde çok büyük örneklikler bulacağı insanlığın son peygamberinin örnek hayatı, salt bir taklit mantığı ile değil, değişen ve farklılaşan günümüz dünyasına yeniden güncelleştirilerek aktarılması gerekmektedir. Bu da sağlam kaynaklar ve doğru bilgi ile gerçekleşebilecek bir durumdur. İslam'a gönül vermiş insanlar olarak mevlit kandilini, Hz. Muhammed'in yol gösterici öğretisini ve örnek hayatını anlamak için yeni bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Şüphesiz, Peygamberin öğütlerine uygun oluşturulmuş doğru bilgi ve sağlam bir dini hayat, kavgaların ve savaşların egemen olduğu günümüz dünyasına barışın hüküm süreceği yeni bir ortam sağlayacaktır. Mevlit Kandili münasebetiyle 14 Şubat Pazartesi günü saat 13.00 ile 15.00 arası Düzağaç Kültür Merkezi'nde bayanlara yönelik, akşam ile yatsı arası Merkez Ulu Cami başta olmak üzere ilimizin pek çok camisinde, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunu kutlamak için mevlit programları düzenlenecektir. Bu vesile ile değerli halkımızın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin mevlit kandilini tebrik ediyor, dünyamıza huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın