KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Aydın Tutkal'ı arama faaliyetleri sürüyor!

Murat Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan Aydın Tutkal'ı arama faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Valiliği: 'Su Altı Arama Kurtarma Personelinden oluşan 14 kişilik dalgıç ekibi ve ilimizdeki ilgili kurum ve STK gönüllülerinden oluşan 160 personel ile alandaki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.'

Aydın Tutkal`ı arama faaliyetleri sürüyor!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:39
0
1598
0
AA aa

Murat Nehri'nde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak isterken akıntıya kapılıp kaybolan Aydın Tutkal'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Aydın Tutkal, arkadaşı Mücahit Keser ile birlikte 24 Temmuz 2022 tarihinde, Murat Nehrinde boğulma tehlikesi geçiren kız çocuğuna yardım etmek için suya atladı. Kız çocuğunu kurtaran iki arkadaştan Mücahit Keser, kurtulmayı başarırken, Aydın Tutkal akıntıya kapılarak kayboldu. Altıncı günde Aydın Tutkal'ı arama çalışmaları devam ederken, Bingöl Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle: “İhbar üzerine Bingöl AFAD ve UMKE ekipleri anında olay yerine intikal etmiş ve arama tarama faaliyetlerine başlanmıştır. Olay yerinden gelen bilgiler doğrultusunda kayıp vatandaşımızın su altında olma ihtimali değerlendirilerek Acil Mesaj Formu ile AFAD Başkanlığından bölgeye dalgıç gönderilmesi talep edilmiştir.

İlk ihbar anından itibaren AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet görevlileri, Sivil Toplum Kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlarımızdan oluşan 45 kişilik ekiple arama tarama faaliyetleri başlatılmış olup saat 19:30 itibariyle Diyarbakır AFAD Müdürlüğünden 3 kişilik dalgıç ekibi de arama faaliyetlerine katılmıştır.

Arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği 5. günde; Diyarbakır AFAD ve JAK Timi ile Batman Belediyesi ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü 'Su Altı Arama Kurtarma Personelinden oluşan 14 kişilik dalgıç ekibi ve ilimizdeki ilgili kurum ve STK gönüllülerinden oluşan 160 personel ile alandaki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın