KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Aydemir, Bingöl'deki barınma sorununu meclise taşıdı

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Aydemir, Bingöl`deki barınma sorununu meclise taşıdı
12 EKİM 2021 SALI 16:28
10
1900
1
AA aa

Aydemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede, “Covid-19 tedbirleri sebebi ile yaklaşık iki yıldır yüz yüze eğitimden uzak kalan üniversite öğrencileri, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı takviminin açıklanması ile tekrar yüz yüze eğitme geçme fırsatı bulmuşlardır. Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden barınma sorunu, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de öğrenciler için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin; apartlara, özel yurtlara ve özel evlere yöneldikleri ancak apart ve ev kiralarının fahiş rakamlara ulaştığı bu sebeple birçok öğrencinin barınma sıkıntısını çözemediğinden ya kayıt dondurmak zorunda kaldıkları yada kayıt yapıp memleketlerine döndükleri iddia edilmektedir. Fahiş kira fiyatlarına müdahale edilmediği takdirde birçok öğrenci bu dönemde yüz yüze eğitiminden mahrum kalabilir” denildi.

Aydemir, şu sorulara cevap istedi:

“-Barınma sorunu olan öğrencilerin eğitim dönemi ile ilgili yaşayabilecekleri sıkıntıları nasıl çözeceksiniz?

-Ev ve apartlarda oluşan fahiş kira fiyatlarını denetleyecek, bunların önüne geçebilecek bir biriminiz var mıdır?

-Bingöl'de barınma sıkıntısını yaşayan öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrenciler ile ilgili herhangi bir çalışma yaptınız mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86080)
13 Ekim 2021 Çarşamba 08:55
Barınma sorunu yaşayan öğrenci bingölde yoktur. Fahiş kiralara gelince çoğu senin yandaşın kulaklarını çek indirsinler.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın