KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Aydemir, Bingöl'deki barınma sorununu meclise taşıdı

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Aydemir, Bingöl`deki barınma sorununu meclise taşıdı
12 EKİM 2021 SALI 16:28
10
1885
1
AA aa

Aydemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede, “Covid-19 tedbirleri sebebi ile yaklaşık iki yıldır yüz yüze eğitimden uzak kalan üniversite öğrencileri, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı takviminin açıklanması ile tekrar yüz yüze eğitme geçme fırsatı bulmuşlardır. Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden barınma sorunu, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de öğrenciler için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin; apartlara, özel yurtlara ve özel evlere yöneldikleri ancak apart ve ev kiralarının fahiş rakamlara ulaştığı bu sebeple birçok öğrencinin barınma sıkıntısını çözemediğinden ya kayıt dondurmak zorunda kaldıkları yada kayıt yapıp memleketlerine döndükleri iddia edilmektedir. Fahiş kira fiyatlarına müdahale edilmediği takdirde birçok öğrenci bu dönemde yüz yüze eğitiminden mahrum kalabilir” denildi.

Aydemir, şu sorulara cevap istedi:

“-Barınma sorunu olan öğrencilerin eğitim dönemi ile ilgili yaşayabilecekleri sıkıntıları nasıl çözeceksiniz?

-Ev ve apartlarda oluşan fahiş kira fiyatlarını denetleyecek, bunların önüne geçebilecek bir biriminiz var mıdır?

-Bingöl'de barınma sıkıntısını yaşayan öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrenciler ile ilgili herhangi bir çalışma yaptınız mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86080)
13 Ekim 2021 Çarşamba 08:55
Barınma sorunu yaşayan öğrenci bingölde yoktur. Fahiş kiralara gelince çoğu senin yandaşın kulaklarını çek indirsinler.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı`ndan 141 aileye destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA`dan 2026`ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80`i projelere ayrıldı
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın