KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Aydemir: 'Bingöl, bir an önce afet bölgesi ilan edilmelidir'

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; 'Bingöl ilimizin afet bölgesi ilan edilmesi gerekir. Buradan şu soruları da sormak gerekiyor: Deprem öncesi Bingöl ilinde yapılması gereken çalışmalardan hangisi yapılmıştır?'

Aydemir: `Bingöl, bir an önce afet bölgesi ilan edilmelidir`
02 MART 2023 PERŞEMBE 19:10
12
2352
7
AA aa

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl'ün biran önce afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca çadır ve gıda stokunu da değinen Aydemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; özellikle, Cumhur İttifakını oluşturan AKP-MHP iktidarına Bingöl halkı adına şu soruyu sormak istiyorum: Türkiye'de “deprem” denince akla ilk gelen ilin ismi nedir? Akla ilk gelen ilin ismi Bingöl'dür Sayın Meclis. Yaklaşık yirmi günden beridir Bingöl halkı bütün sivil toplum kuruluşları ile MHP'lisi, AKP'lisi, HDP'lisi, CHP'lisi yani bir bütün olarak Bingöl halkı Bingöl'ün afet alanı, afet bölgesi ilan edilmesi için çağrılarda bulunmakta. Bu çağrıları bir kez de Mecliste iktidar partisinin milletvekili olan Cevdet Yılmaz, iktidar partisinin milletvekili olan Feyzi Berdibek ve iktidarı yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bingöl halkı adına talepte bulunuyorum: Bingöl bir an önce afet bölgesi ilan edilmelidir. Neden ilan edilmelidir? Bakın, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı'nın başlangıç noktası, kesişme noktası Bingöl ilimizdir ve Bingöl ilimiz bu 2 deprem fay hattının üzerinde kuruludur. Bingöl ilimizin kurulmuş olduğu arazinin altından deprem fay hatları geçmektedir. Bir an önce Türkiye'nin en riskli deprem bölgesi olan Bingöl ilimizin afet bölgesi ilan edilmesi gerekir. Buradan şu soruları da sormak gerekiyor: Deprem öncesi Bingöl ilinde yapılması gereken çalışmalardan hangisi yapılmıştır? Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Afet İl Müdürlüğü kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmiş midir?”

“ÇADIR STOKU VAR MIDIR, YİYECEK, KURU GIDA STOKU VAR MIDIR, İÇECEK SU STOKU VAR MIDIR?”

“Buradan soruyoruz: Deprem olması hâlinde Bingöl'de Afet İl Müdürlüğünün, Vilayetin veya Belediye Başkanlığının bir deposu bulunmakta mıdır? Bu depoda deprem olması hâlinde çadır stoku var mıdır, yiyecek, kuru gıda stoku var mıdır, içecek su stoku var mıdır? Enkaz arama ve kurtarma çalışmaları için vinç var mıdır, greyder var mıdır, hilti var mıdır? Eğer varsa bunların adedi kaçtır? Yine bu depremde kul olmak üzere balyoz var mıdır, kaç adettir? Çekiç var mıdır, murç var mıdır? Demir kesme veya eritmek için oksijen tüpleri, kaynak makineleri var mıdır? İşte bütün bu soruların iktidar tarafından cevaplanması gerekmektedir. Evet, Sayın Bingöl halkı, 1 Mayıs 2003 Bingöl'de yaşanan 6,4 şiddetindeki depremde Bingöl Çetliksuyu “Kadı Madrak” köyünde bulunan ilköğretim pansiyonu aynen bu hâle geldi. Bakın, enkaz kadayıf hâline geldi ve bu enkazda 87 çocuğumuzu, 87 öğrencimizi yitirdik, canlarını verdiler. İşte bu vakaların yeniden yaşanmaması için iktidar partisini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göreve davet ediyoruz. Nasıl ki 2003 tarihinde Erdoğan bu enkazın başına gelip şunları söyledi, ne dedi biliyor musunuz? Dedi ki: “Bunun sorumlusu siyaset, müteahhit, bürokrat, hırsız üçgenidir.” Burada tedbirler alınmadığı için, önlemler alınmadığı için bu pansiyonda 87 öğrencimiz canını verdi. İşte, buna benzer yaşamını yitirecek çocukların olmaması için -Bingöl'de yaşanacak olan depremin eli kulağında- sizi tedbir almaya çağırıyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98936)
05 Mart 2023 Pazar 09:46
Pkk nın 40 yıldır meydana getirdiği afet en berbat afettir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98882)
03 Mart 2023 Cuma 06:59
Söylediklerin doğru ama Partin yanlış Partin yanlış olunca Söylediklerinede itibar edilmiyor malesef.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98880)
03 Mart 2023 Cuma 05:30
En büyük afet sizsiniz memleket için.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98873)
02 Mart 2023 Perşembe 23:42
Cesaretsizlikleri kariyerlerine sonlanmasına neden olan feyzi cevdet milletvekili görsün belli olmaz yarın U dönüşü yapar kopya çekebilir senden hocam iyi bir ders verdin.partinize ve idolojinize bağlı olmama rağmen hiç bir partiyi benimsemiyor sizi canı yürekten kutlarım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98859)
02 Mart 2023 Perşembe 22:08
TEŞEKKÜR EDERİZ SAYIN VEKİLİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98855)
02 Mart 2023 Perşembe 21:35
Şimdinin mühendisleri ve müteahhitleri Mimar Sinan'ı eline su dökemezler. Mimar Sinan bugün yaşamış olsaydı bu rezillikler karşısında hayretini gizleyemezdi. Mimar Sinan'ın 500 yıl önce yaptığı yapıtlar ilk günkü gibi ihtişamını korurken şimdinin müteahhitlerinin yaptığı yapılar dökülüyor. Alın size aradaki fark ve kalite. Herkes kendine yakışanı yapar. Mimar Sinan'a Allah'tan rahmet diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98852)
02 Mart 2023 Perşembe 19:35
Bir sen eksiktin. Mimar Sinanın öğrencileri güzide müteahhitlerimiz ve mühendislerimiz gerekli açıklamaları yapıyorlar.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın