HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ DIŞ HABERLER
Avrupa futbolunun patronu UEFA Aurelio'nun Real Betis'e transferini manşetine alarak birinci haber yaparken, Ay-Yıldızlı futbolcunun kısaca kariyerine değindi ve Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla yıldızlaştığını ifade etti.
UEFA: "Real Betis Balompié Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mehmet Aurélio'yu bu yaz döneminin ilk transferi olarak tanıttı. Brezilya doğumlu Türkiye Milli Takımı futbolcusu La Liga ekibiyle 3 yıllık anlaşma yaparken son sezonunda 25 maç ya da daha fazla oynarsa sözleşmesi bir sene uzatılacak.
SERBEST TRANSFER
İstanbul'da geçirdiği 5 sezonun ardından kontratı sona eren Aurelio geride kalan sene İspanya'da 13. olan Real Betis'e katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. 2001'de Marco Aurelio olarak Trabzonspor'a gelen futbolcu bundan iki sezon sonra Fenerbahçe'ye geçti ve 3 Süper Lig şampiyonluğu kazandı. 2006'da Türkiye Milli Takımı forması giyen ilk yabancı olan Aurelio 4'ü 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan olmak üzere 20 kez ulusal formayla sahaya çıktı ve Türkiye'nin en iyi isimlerinden biri olarak dikkat çekti."
Bu arada İspanya medyası da Aurelio transferine büyük önem verirken, "Türk Yıldız La Liga'da" ya da "El Tuca İspanya'da" gibi başlıklarla verilen haberler, MARCA, El Mundo, El Pais ve AS gibi önemli gazetelerde geniş yer buldu.