KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Atıl durumdan yaşam merkezine dönüştü

Bingöl merkeze bağlı Kuruca Köyü'nde yapımı devam eden Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden il protokolü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Atıl durumdan yaşam merkezine dönüştü
21 EYLÜL 2022 ÇARŞAMBA 16:00
5
2364
3
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri Projesi çerçevesinde, Kuruca Köyü'nde yapımı devam eden Köy Yaşam Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Köy Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, proje çerçevesinde, kullanılmayan köy okulu binalarının ihtiyaçlara binaen anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, bilim ve tasarım atölyeleri gibi alanlara dönüştürülerek, tekrar öğrencilerle buluşturulacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, köylerde kullanılmayan eski okulların yenilenerek köy yaşam merkezi konseptinde yeniden kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu belirterek; “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen proje büyük bir teveccühle karşılanıyor. İlimizde de bugün ziyaret ettiğimiz Kuruca Köy Yaşam Merkezinin yapımında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Köy Yaşam Merkezimizin İlimize ve Köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95551)
22 Eylül 2022 Perşembe 17:55
Herşey çok güzel olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95545)
22 Eylül 2022 Perşembe 13:23
Kentpark'taki tenis için konulan masaların onarılması talebinde bulundum. 1 hafta sonra masalar kökten sökülüp kaldırıldı. Yerine başka bir şey yapılacak dendi. Fakat ortada hiçbir şey yok. Yalanla peynir gemisi yürümüyor. Şehrin atlasının kalitesizliği ortadadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95537)
21 Eylül 2022 Çarşamba 18:33
Beledyenin kentparktaki sosyal yaşam merkezide atıl durumda içicilerin mekanı olmuş yazık kamu kaynagına
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın