KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Atalay'dan öğrencilere ziyaret

Okuma salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Serdar Atalay; öğrencilerin donanımlı, eğitimli, ailelerine ve millete birer faydalı insan olmaları isteyerek, yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Atalay`dan öğrencilere ziyaret
04 ŞUBAT 2011 CUMA 08:37
0
1793
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim gören toplam 1100 kız ve erkek öğrenciye yönelik 2010-2011 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl tatili içinde (29 Ocak-12 Şubat 2011 tarihleri arasında) eksik kalan konuların tamamlanması için birer haftalık yatılı etüt programı düzenleniyor. Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde, her seferinde en fazla 150'şer kişilik öğrenci guruplarına eksik kalan konuların tamamlanması için, bir haftalık yatılı etüt programı, yemek iaşeleri, pansiyon ve diğer masraflar belediye tarafından karşılanıyor.

Gençlik Merkezi Okuma Salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrenciler ziyaret eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Atalay, “Memleketimizin, ülkemizin, milletimizin geleceğinin garantisi sizlersiniz. Aranızdan birçok meslek erbabı çıkacak. Birçok yüksek konuma gelecek arkadaşlar olacak. Onlar da Bingöl'ün ve Türkiye'nin kaderine etki edecekler. Onun için kendinizi önemseyin ve hedefinizi hep yüksek tutun. Sizler de bu kalitede öğrencilersiniz. 450'nin üzerinde puan alabilecek durumda olmak her öğrencinin harcı değil. Bu çok önemli bir şey. Gençlik Merkezi'ndeki bütün imkanları siz Bingöllü gençlerimize sunmak için 24 saat çaba sarf ediyoruz” dedi.

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan Merkez Kaleönü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mehmet Bozyel, hiçbir eksikliklerinin olmadığını söyleyerek, evden kendi testlerini getirdiklerini ancak çözemediklerini, çünkü okuma salonlarında kendileri için özel testler verildiğini belirterek, okuma salonlarında her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonlarındaki eğitimin bütün dershane hizmetinden daha değerli olduğunu vurgulayan Bozyel, bu imkânları kendilerine tanıdığı için Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti.

Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mazlum Yararlı, “Bingöl gençliği siz gelmeden önce çok kötü durumdaydı. Ama sizin gibi kahramanlar oldukça biz gerilemeyeceğiz. Bu milleti, bu devleti gelmiş geçmiş refah düzeyinin tepe noktasına ulaştırıp, dünyanın süper gücü olacağız. Burada kaldığımız süre içerisinde bizlere her türlü faaliyetleri esirgemediği için Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrenciler adına Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mazlum Yararlı, Belediye Başkanı Serdar Atalay'a tablo hediye etti.

Başkan Atalay, “Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'ndeki faaliyetlere belediye olarak birçok sıkıntımız olmasına rağmen çok önem veriyoruz. Buralara bu kadar önem vermemizin nedeni sizin gibi gençlere fırsat eşitliği oluşturmak ve eğitim kalitesini yükseltmek içindir. Maddi imkanları olmayan kardeşlerimize bir imkan sunmak için bu fedakarlığa katlanıyoruz. Bunlar çok kolay olmuyor. Çok ciddi sıkıntılarla bu imkânları oluşturmaya çalışıyoruz. Allah'a şükürler olsun sizin gibi böylesine güzel gençleri, bu çalışma azminizi, gayretinizi görünce bu yaptığımız bütün masraflar ve harcamalar, sizlere helal hoş olsun. Çünkü sizler buna değersiniz, bunları fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu memleketin çocukları yıllarca imkânsızlıklardan dolayı belki okul okuyamadılar. Diğer illerdeki gençlerle aynı imkâna sahip olamadılar. Ancak bugün Bingöl'de gençlerimiz böyle güzel imkânları değerlendirmiş oluyorlar. Ben bu konuda başta hocalarımıza teşekkür ediyorum. Burada görev yapan bütün arkadaşlarımıza Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Sizleri böyle güzel bir mekâna gönderdikleri için ailelerinize ve sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Netice itibariyle her şey bu memleketin daha güzel bir yere gelmesi için, Bingöl'ümüzün daha iyi noktalara ulaşabilmesi için ve insanımızın daha güzel imkanlara kavuşabilmesi için bu fedakarlıklara katlanıyoruz. İnşallah bu yaptığımız hizmetleri arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

İnsanın meslek sahibi olmasının çok önemli bir şey olduğunu söyleyen Atalay, “Kişinin okuyup iyi bir üniversiteyi bitirip bir meslek sahibi olması çok önemli, çok güzel bir şey. Ama bundan daha önemlisi önce kamil bir insan olması, olgun bir insan olması. Memleketine, milletine saygılı, edepli, terbiyeli, bütün milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek bunlardan çok daha önemli. Onun için biz sizin eğitiminizi çok önemsiyoruz. Hem güzel bir meslek sahibi olacaksınız ve o mesleğinizle memleketinize hizmet edeceksiniz. Ülkemize hizmet edeceksiniz. Hem de ahlaklı, terbiyeli, memleketini milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik olacaksınız inşallah. Ve bu şekilde de memleketimiz her yönden kalkınmış olacak. Bizim hedefimiz budur ve sizlerden de çok ümitliyim. Gözlerinizin içine baktıkça da bu ümidi çok daha iyi anlayabiliyoruz. Ben bundan sonraki hayat sürecinizde hepinize başarılar diliyorum. Sınavlarınızda, derslerinizde Allah sizlere zihin açıklığı versin. Ailenizle, arkadaşlarınızla, eşinizle, dostunuzla güzel bir şekilde hayat yaşamanızı Cenabı Hak hepinize nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Atalay, gençlerin birbirlerine sıkı sıkıya bağlı kalmalarını istedi.

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programı hakkında bilgiler veren Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi Okuma Salonları Müdürü Murat Öztürk, toplam bin 100 öğrencinin bu programa dâhil olduklarını ifade ederek, “Okuma Salonlarımızda başlattığımız hızlandırılmış yarıyıl tatil programında birinci döneme ait bütün konuları öğrencilerimizle tekrar ettik. Bütün öğrencilerimize birer adet soru bankası verdik. 3 tane deneme sınavı yaptık. İyi öğrencilerimize 5 deneme sınavı yaptık. Burada çocuklar ciddi bir şekilde arkadaşlık kurdular, güzel kitap okudular, ders çalıştılar. Dolu dolu bir program oldu. Çocuklarımızı Ilıcalar Beldesi'nde bulunan Kös Kaplıcaları'na götürdük. Ayrıca çocuklarımızı iki kez sinemaya götürdük. Gençlik Merkezimizde bulunan sentetik sahada sınıflar arası futbol turnuvası düzenledik. Yaptığımız programlarla çocuklar ders çalışmayı öğrendiler. Çocuklarımız burada çok güzel ders çalıştılar. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel arkadaşlıklar edindiler. 5. ve 6. sınıflarımız gündüz eğitim gördüler. 600 erkek öğrenci, 500'de kız öğrenci olmak üzere toplamda bin 100 öğrenci bu programlara katıldı. Belediye Başkanımıza özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir eksikliğimiz olmadı, her şeyi karşıladı.

Bingöl Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan kız öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, öğrencilere yaptığı konuşmasında “İmkânı olmayan öğrencilere fırsat eşitliği oluşturuluyor. Bizim hiçbir politik amacımız yoktur. Biz, memleketimizde kim yaşarsa yaşasın iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Tek hedefimiz budur. Başka hedefimiz yoktur. Belediye olarak sizlerin geleceğini önemsiyoruz. Eğitime desteğimiz sadece ilköğretime yönelik değil. Ortaöğretim ve Üniversitede de öğrencilerimize belediye olarak destek vermeye devam edeceğiz. Kendinizi çok önemseyin. Sizden sonraki nesillere de ışık olacaksınız. Bu imkânlar değerlendirilmesi gereken imkânlardır. Öğrencisiniz, düzenli çalışmanız lazım. Aranızda derece yapabilecek öğrenciler var. Önemli olan derece yapmak değil, belirli bir standardın üstüne çıkıp güzel bir meslek sahibi olmaktır. Topluma örnek olacak, ailenize, milletimize, çevremize faydalı, milli ve dini değerlere bağlı birer birey olmaktır. Donanımlı, eğitimli ve ailenize faydalı birer insan olmanızı istiyoruz. Başka bir beklentimiz yoktur” şeklinde konuştu.

Bingöl Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şeyma Yöndeş, programda yeni arkadaşlar edindiğini ifade ederek, yaptığı güzel çalışmalarından dolayı belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın