KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Atalay: &';biz birlikte bir aileyiz”

Belediye personeliyle yaptığı toplantıda birim amirlerinin ve personelinin sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek; birlik beraberlik içerisinde birçok sorunun aşılabileceğini ifade eden Başkan Atalay, kurum içerisinde hep birlikte bir aile gibi yaşamanın önemini belirtti.

Atalay: &`;biz birlikte bir aileyiz”
27 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:45
0
2193
0
AA aa

Belediye çok amaçlı toplantı salonunda ve Belediye Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile birer toplantı düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, birim amirlerinin ve personelinin sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek birlik beraberlik içerisinde birçok sorunun aşılabileceğini ifade etti.

Çalışanların özlük haklarını zamanında almaları konusundaki hassasiyetlerine değinen Başkan Atalay, geçen süre içerisinde işçilerin alacaklarının ödendiğini ve memurlara yapılan yemek yardımı ile maaşlarda iyileştirme yapıldığını belirtti.

Belediye olarak hizmet kalitesinin arttırılması ve korunması yönünde personelle kol kola çalışıldığını vurgulayan Atalay, belediyeye gelen tüm vatandaşların memnun bir şekilde belediyeden ayrılmaları için dikkatli hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Atalay, “Birlik, beraberlik, sevgi, saygı çerçevesi içinde el ele, kol kola çalışıyoruz. Bu noktada kanunsuz hiçbir iş yapılmayacak, vatandaşın memnuniyeti dikkate alınacak. Yüzünüz her zaman vatandaşa dönük olacak. Memnuniyet duyulan bir belediye olacağız. Şimdiye kadar bu önemli hususu dikkate aldık, bundan sonrada hedefimiz bu olmalı. Herkesten gönlünü ve aklını belediyeye vermesini istiyoruz. Belediyenin işi hizmet anlamında iyi yürümeli” diye konuştu.

Tüm çalışanların işlerini severek yapması gerektiğini, belediyecilik hizmetinin kalite çıtasını yükselteceğine inandığını vurgulayan Atalay, bir çatı altında aynı amaç için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Atalay, “Kafanızdan geçen ter türlü öneriye, eleştiriye, projeye açığım. Biz birlikte bir aileyiz” dedi.

Yaptığı çalışmalarla ilgili personelini bilgilendiren Başkan Atalay, 2010 yılında 7 milyon TL'yi yatırıma harcadıklarını söyleyerek, 2011 yılında yatırım hedefinin 10 Milyon TL' olduğunu belirtti.

Atalay, “Altyapı ile ilgili 2011 yılı bütçe kanununa 400 milyon TL(Türkiye geneli) ödenek kondu. İşlemler hızlı bir şekilde devam ediyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu projemiz bitti. İçme suyu projemiz de nisan ayında bitecek” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde çok mesafe kat ettiklerini söyleyen Atalay, vatandaşların mümkün mertebe borçlanmadan ev sahibi yapılacağını belirtti. Mayıs ayı sonu gibi arıtma tesisinin faaliyete geçeceğini ifade eden Atalay, Katı Atık Bertaraf Tesisinin 2011 yılı sonunda faaliyete geçeceğini söyleyerek, “Türkiye'nin en ucuza mal olmuş Katı Atık Bertaraf Tesisi Bingöl'ün. Bize 3 milyon TL'ye mal olacak. 2012 yılında mevcut çöp alanına çöp dökülmeyecek. Mevcut çöp alanını yeşil alan olarak düzenleyeceğiz” dedi.

Belediye tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Atalay, satın alınan 35 aracın toplam maliyetinin 4 milyon yüz bin TL'ye mal olduğunu ifade ederek, 1 milyon 600 bin TL'sinin öz kaynaklardan, 2 milyon 280 bin TL'si İller Bankası'ndan alınan krediyle, 170 bin TL ise Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan hibe olarak karşılanacağını söyledi.

Bingöl Belediyesi olarak ‘Evime ekmek götüremiyorum diyen kimse kalmayacak' sloganıyla başlatılan yeni bir çalışmayla günlük bin aileye 5'er adet ücretsiz ekmek dağıtıldığını söyleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, bu uygulama sayesinde Bingöl'de aç kimsenin kalmayacağını söyledi. Bingöl belediyesi bünyesinde hizmet veren Halk ekmek fabrikasında şuanda günlük ortalama 11 bin ekmeğin çıkarıldığını söyleyen Başkan Atalay:“ Bingöl Belediye Başkanlığı olarak almış olduğumuz bir kararla, fakirlik kartı olan bin aileye günlük ücretsiz olarak 5'er adet ekmek dağıtıyoruz. Bu hizmeti yaparken de şu sloganla yola çıktık, ‘Evime ekmek götüremiyorum diyen kimse kalmayacak'. Bu çalışmayla bir tek vatandaşımız aç kalmayacak. Günlük üretilen 11 bin ekmek kapasitesini 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Vardiya sayımızı arttırdık, üretim sayısını da artıracağız. Bu dağıtımlar ayrım yapılmadan yapılacak. Her mahalleye bir büfe koyacağız. Herkes ekmeğini mahallesinden alacak” dedi.

Çapakçur Vadisi'nde kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Atalay, 15 bin metre kare alan için kamulaştırma çalışmalarının belediye tarafından devam ettirildiğini belirtti. Atalay, Çapakçur Vadisinin ıslahını Devlet Su İşleri tarafından yürütüldüğünü kaydederek, “2 köprü arasında ve 40 metre genişliğinde yapılacak olan çalışma ile Çapakçur Vadisi Islah Projesi hayata geçirilecek” dedi.

Halk toplantılarında vatandaşların sorunlarını dinlediğini ifade eden Atalay, “Bizi göreve getiren vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek bizim görevimiz. Halk günü toplantılarında kabul ettiğimiz vatandaşlar çok rahat bir şekilde sıkıntılarını benimle paylaşıyor.
Bir yandan sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, diğer yandan da bizlerle paylaşmak istedikleri proje ve çalışmaları da değerlendiriyoruz. Belediyemizin söz ve karar mekanizmasına halkımızı dahil ederek hizmet ve proje üretiyoruz” diye konuştu.

Belediye Kültür Merkezi'nde her türlü faaliyetlerin ücretsiz yapıldığını hatırlatan Atalay, belediye olarak Bingöl'ün sanat ve kültürüne ivme kazandırmayı amaçladıklarının altını çizdi. Bingöl halkının parasıyla Bingöl'ün çocuklarına hizmet verdiklerini söyleyen Atalay, 3 bin 250 çocuk arasında yapılan sınav sonrası bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti verdiklerini ifade ederek, fakir ve zeki öğrencilerin başarısı için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirtti. Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'nde bu gençlere ücretsiz eğitim verildiğini söyleyen Atalay, “Bu öğrencilerin yeme, içme, yatma ve eğitim masrafları tamamen Bingöl Belediyesi tarafından karşılanmakta. Öğrencilerden hiçbir ücret alınmamaktadır. Kültür Merkezi'ndeki Kadın Koordinasyon Merkezi(TOGEM) faaliyetlerinden de hiçbir ücret alınmamakta, Psikolojik Danışmanlık Merkezi ve diğer ikramlar ve hizmetlerden hiçbir ücret alınmamaktadır” dedi.

Başkan Atalay, belediye gelirlerinin yüzde 75 arttırıldığını (18.300.000 TL'den 31.600.000 TL'ye), yerel kaynaklardan sağlanan gelirinin ise üçe katlandığı (4 milyon TL'den 12 milyon TL'ye) belirterek, 2010 yılı gelir bütçesi hedefimiz 30 milyon TL idi. Yerelde ise hedefimiz 12 milyon TL idi. Her ikisinde de hedefe ulaştık. 2011 yılı bütçemiz 45 milyon 500 bin TL olarak kabul edilmiştir. Minimum gelir hedefimiz de yüzde 80, yani 36 milyon TL'dir” diye konuştu.

Herkesin Allah'ın verdiği imkanlar ölçüsünde Bingöl'e hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, “Bu memlekete hizmet etmek isteyen görüşü ne olursa olsun kapılarımız ve gönüllerimiz sonuna kadar kendilerine açıktır. Bizim iki kesime kapılarımız kapalıdır. Bunlar menfaatçiler ve rantçılardır. Menfaatçiler ve rantçılarla ilelebet yan yana gelmeyeceğiz. Kuvvetlinin değil zayıfın, güçsüzün, fakirin ve haklının yanında olacağız. Tavrımız ve ölçümüz nettir. Belediye hacet kapısıdır. Önemli olan insanlara yardımcı olmaktır. Biz vatandaşımıza hizmet etmekle mükellefiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay'ın konuşmasının ardından toplantı soru cevap ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın