Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Bingöl Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan “Bugünün Genci Yarının Girişimcisiyim” projesi kapsamında Ata Uçak Planör Model Eğitimi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Eğitim, Bingöl İl Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı ile ortaklaşa 2-7 Mart 2015'te 20 girişimciye verildi.
Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş, bu eğitimle ilgili olarak “Model uçak eğitimi, girişimci gençlerimizin ufkunu açmış ve uygulama konusunda özgüvenleri artmıştır” dedi.
Proje Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Meyveci ise: “Doğu ve Güney Anadolu Bölgesinde hep ilkleri biz gerçekleştirdik. İlkler hep bizimle başladı ve bizimle devam edecektir” şeklinde konuştu.
Türk Hava Kurumu Bingöl Şubesi Başkanı Ahmet Kıtay da: “Bingöl Üniversitesi ile işbirliğimiz devam etmektedir. Daha önce Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu düzenlemiş olup, kurs kapsamında Ata ve Flamingo Model uçakları yaptırıldı. Şimdi ise proje katılımcılarına yönelik Model Uçak Kursu düzenlenmiştir. Söz konusu kursun malzemesi THK tarafından ücretsiz olarak karşılanmış olup “Bugünün Genci Yarının Girişimcisiyim” projesi kapsamında eğitim gerçekleştirilmiştir. Projedeki işbirliğinden dolayı başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Gıyasettin Baydaş hocamıza, Üniversite Genel Sekreterimize, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımıza, Proje Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne, Proje Koordinatörümüze ve THK Model Uçak Öğretmenimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.