KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Askeri konvoya roketli saldırı: 10 şehit 71 yaralı

Askeri konvoya roketatarlı saldırı düzenlendi. Son bilgilere göre 10 askerin şehit olduğu saldırıda 71 askerin de yaralandığı belirtildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Askeri konvoya roketli saldırı: 10 şehit 71 yaralı
18 EYLÜL 2012 SALI 14:12
1
11449
18
AA aa

BİNGÖL'de bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristler askeri konvoyun geçişi sırasında roketatarla saldırı düzenlendi. 

Bingöl-Muş karayolunun 20'inci kilometresindeki Onbirevler Mevkii'nde PKK'lılar bugün saat 12.45'de askeri konvoyun geçişi sırasında roketatarla saldırı düzenledi, ardından gizlendikleri yerlerden uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Konvoyda bulunan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Saldırıda 10 asker şehit olurken, 71 asker de yaralandı.

Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, çok sayıda yaralı Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi.

SALDIRIDA HEDEF 200 SİVİL ASKERDİ

Terör örgütünün Bingöl'den Muş'a dağıtıma giden 200 askeri hedef aldığı bildirildi.

200 sivil askerin içinde bulunduğu 3 otobüse 12 zırhlı askeri araç eşlik ediyordu. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yaralıları almak için Elazığ'a hava ambulansı gönderdiği ifade edildi.

ROKETATARLI SALDIRI

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, PKK'lıların askeri konvoya roketarla saldırdığını belirterek, "Olay yerindeki inceleme sürüyor, ilk belirlemelere göre 7 şehidimiz var. 63 yaralıdan 34'ü Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 14'ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı" dedi.

Güvençer, savcı ve olay yeri ekibinin yanan otobüsteki incelemesinin sürdüğünü belirtti.

Saldırının detayları hakkında canlı yayında açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 'Örgüt hain ve kanlı emellerini bir kez daha gösterdi. İzin dönüşü birliklerine katılmak için toplanma merkezinde toplanan silahsız ve sivil 200 askeri personelimiz Elazığ ve Bingöl birliklerinden kendilerine refakat eden 10 zırhlı araçla toplam 15 araçlık konvoyla Elazığ istikametinden Bingöl'ü geçerek Muş ve Van istikametine seyir halindeydiler. Olay Bingöl ve Muş karayolunun 16. kilometresinde meydana geldi.' diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR: "Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri 'bize roket atmışlar' dedi."

KÖY KORUCUSU:"Ben yanlarına gittim, bomba yerleştirmemişler. Diğer tepeden iki roket atmışlar. 4 km ileride jandarma karakolu var. Araç alev topuna dönmüş. Bir tek araç isabet almış."

Öteyandan bölgede operasyonlar başlatıldı Tugay'dan Kalakan helikopterler Havadan, Jandarmadan bölgeye sevk edilen özel timler ise bölgede PKK'lıların İzini Sürüyor.

Kimlik bilgilerine ulaştığımız 64 Yaralı Askerin isimi şöyle;
Abdullah Kurt, Ahmet Erdoğan, Âlim Dönmez, Bilgi Kayapınar, Burak Tansel, Burhan Afşin, Burhan Pahal, Cihan İlhan, Cihan Telim, Ekrem Boğaz, Emre Çete, Emrullah Yavaş, Engin Calp, Ercan Kalafat, Fatih Mahmut Altuğ, Güven Gül, İbrahim Adıbelli, İbrahim Metin, İsmail Akyüz,  İsmail Mercan, Kenan Latifoğlu, Mehmet Kılıç, Mehmet Köse, Mehmet Salih Güney, Mehmet Sümer, Mehmet Yılmaz (Yoğun Bakımda), Mehmet Yılmaz, Muhammed Başel, Muhammed Sarıtürk, Mumin Sarucan (Yoğun Bakımda), Murat Çümen, Murat Güven, Murat Şafak, Mustafa Dal, Mustafa Tiryaki, Niyazi Yıldırım, Nuh Kalkan, Ömer Yavuz, Özbey Budakın, Özcan Vural, Ramazan Sarı, Salih Altıngeyik (Yoğun Bakımda), Savaş Gür, Savaş Topal, Serdar Yiğit, Serkan Berkem, Yılmaz Gülçe, Talip Çelik, Yalçın Top.

SEVK EDİLEN ASKERLER

Abbas Say (Elazığ Tıp Fakültesi'ne Sevk)
Ekrem Aktaş (Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne sevk)
Ümit Kandemir (Elazığ Tıp Fakültesi'ne sevk)
Erol Can (Ameliyat sonrası Erzurum'a sevk edildi)
Yavuz Papağan (Elazığ Tıp Fakültesi'ne sevk)
Mehmet Dildari (Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne sevk)

Solhan'daki yaralıların isimleri: Fesih Akın, Uysal Çınarcık, Abdulkadir Çetin, Durdu Meşe, Ömer Faruk Utma, Fatih Bulut, Erdem Onay, Doğan Mertkan Ersunar, İrfan Yeşilyol. 
 

SON GELEN BİLGİLER (10 ŞEHİT, 71 YARALI)

Saat 18.21 itibarıyla ulaştığımız son bilgilere göre 10 asker şehit oldu, 71 asker de yaralandı. Yaralılardan 15'i çevre illere sevk edildi. 15 yaralıdan 8 tanesi Muş'a, 4 tanesi Elazığ'a, 2 tanesi Erzurum'a, 1 tanesi Malatya'ya sevk edildi. Sevklerden 6'sı ambulans helikopterle gerçekleştirildi.

10 şehitten Anıl Eruluç, Eren Kubal'ın ismi netleşti. Diğer 8 askerden 6'sının yanarak hayatını kaybettiği, bunların kimlik bilgilerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Emniyet bu otomobili arıyor

PKK'nın Bingöl'deki hain saldırısının ardından Emniyet 23 DD 923 plakalı beyaz renkli özel otomobili arıyor.

Bingöl-Muş karayolunda PKK'lı teröristlerce askeri konvoya düzenlenen saldırı sonrasında güvenlik güçleri alarma geçti.

10 askerin şehit düştüğü 71 askerin de yaralandığı hain saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatılırken, Muş'taki polis telsizlerinde şüpheli araç anonsları yapıldı. Bingöl'deki saldırı olayına karıştığı belirtilen 23 DD 923 plakalı beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

BBP Genel Başkanı Destici: Askerlerimiz neden askeri uçakla nakledilmedi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bingöl'de teröristlerce saldırıya uğrayan askerlerin neden uçakla nakledilmediklerini sordu.

Destici, Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında düzenlenen roketli saldırıda 6 askerin şehit olması, 42 askerin de ağır yaralanması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e bir taziye mesajı gönderdi.

Türkiye'nin binlerce ocağından-hanesinden 28 yıldır sürmekte olan terör yüzünden feryatlar yükselmeye maalesef devam ettiğini dile getiren Destici, "Anneler; PKK ile yapılan mücadelede yetersiz kalınmasından dolayı evlatsız, alyazmalı çiçeği burnundaki gelinlerimiz dul, bebekler babasız, bin bir türlü meşakkatlerle evlatlarını yetiştirip vatan-i vazifesini yapmak üzere askere, 'davullu zurnalı' teslim eden çileli Anadolu insanımız ise, evlatlarının, 'şehit cenazelerinin' kendilerine teslim edilmesinden ötürü 'çaresiz ve melul' bırakılmaya mecbur bırakılmıştır. Bu durum milletimize 'reva' değildir. Yine bugün de; Zırh'ı olmayan, donanımsız, yol keşifi yapılmadan 'dağıtıma' askeri konvoyla birlikte gönderilen askerlerimiz, hainlerce pusuya düşürülmüş ve gelen bilgilere göre, ilk belirlemede 6 askerimiz şehit, 42 askerimiz de yaralı olduğu bildirilmiştir. Aklımıza gelen ilk soru şu: Bu askerlerimiz neden askeri uçakla nakledilmemiştir?" dedi.

"ARTIK YETER"

"'Artık yeter', 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak', 'Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor' şeklinde, yetkililer tarafından ifade edilen sözlerin adresi kalmamıştır." diyen Destici, şöyle devam etti:

"BBP'nin, 'Terörün bitirilmesine yönelik olarak yetkililere sunduğu çözüm önerileri' gündeme getirilsin ve derhal gereği yapılsın. O bölgede acilen mobil birlikler devreye sokulmalı, hainlerin mayın döşemesine, roketatarlarla dolaşmalarına müsaade edilmemelidir. Şehit asker kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet niyaz ederken, ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve necip milletimize büyük bir üzüntü ile başsağlığı ve taziyelerimi bildiririm. Yaralı askerlerimize de Cenab-ı Allah'tan Şafi ismi ile muamele etmesini diliyorum."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat yadullah (@Misafir_9530)
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:25
Bir bingöl lü olarak elim olaydan dolayı rahmana yüzü kızarmış olarak secadeye baş koymanın derin acısıyla ateşin düştüğü yüreklerin acısını en derin hali ile hissedmiş durumda olmanın verdiği hal deyim kimseye faydasının olmadığı boş hevalardan dolayı İNSAN larımız gençlerimiz öldürülüyor RAHMAN OLAN RABBİM edi bese (hidi bes ) yeter artık . evlere ateş düşmesin ne olur...
samet (@Misafir_9518)
18 Eylül 2012 Salı 23:02
Bingöl halkı terörün ekmeğine yağ sürmeden,sağduyulu bir şekilde tapkisini ortaya koymalı.Yaşanan bu olaya elbette sevinenler olmuştur,bundan kuşkum yok.Ama Bingöl onların memleketi olmamalı,Bingöl onlara teslim edilmemeli.Bizler sustukça onlar daha rahat hareket edeceklerdir.Benim tanıdıgım Bingöl halkı dinine,diyanetine bağlıdır.Allah'tan korkar,bu zalimlerden değil.Bu zalimlere inat,bu kan emici vampirlere inat ellerde bayraklarla terörü lanetlemeliyiz.Ceddimizin uğruna can verdiği bayrağımızı bu zalimlere inat dalgalandırmalıyız.
samet (@Misafir_9517)
18 Eylül 2012 Salı 22:55
Cenab-ı Allah kan döken bu zalimleri Kahhar ismi şerifiyle kahretsin inşaallah.Şehadet şerbetini içe n Yiğitler makamların en güzeline ulaştılar.Rabbim bizlere de onların izinden gitmeyi nasip etsin.Zalimlerin ise yatacak yerleri yok..Aziz Bingöl halkı kan vermek için bugün hastaneye akın etti .teröre en güzel cevap budur.Allah'a inanan,Allah'a sığınan,Allah'tan korkan bu zalimlere karşı tepkisini dillendiriyor onlara boyun eğmiyor.Halkımız bir kez daha tarafını belli etmiştir.pkklı itlere Bingöl'de yer yok.
Bingöl Sevdalıs (@Misafir_9516)
18 Eylül 2012 Salı 22:53
Bir gün hepimiz öleceğiz ey pkk ya destek olan müslüman sen hesap gününde ALLAH'ne diyeceksin bu kardeşlerimiz bu gün şehadet şerbetini içtiler keşke bende onlarla beraber bu şehadet şerbeti içebilseydim bu zalimlere destek olanlar düşünsün hesabı nasıl verecekler
benim bin tane başım olsa bu vatan için hergün birini vermeye hazırım korkmuyorum sizden ey katiller sürüsü gelin benimde canımı alın kurtulmak istiyorum şu anda şehit olmuş kardeşlerim için kurani kerim okuyorum rabbim sizi kahri sifati ile kahir etsin
Adınız Soyadınız (@Misafir_9515)
18 Eylül 2012 Salı 22:43
PKK YA OY VEREN MÜSLÜMANSEN ŞU ANDA RAHATMISIN ELLERİ KANLI TERÖRİSTLERE OY VERİRKENBUNLARI DÜŞÜNMEDİN Mİ ŞİMDİ SORUYORUM SİZE SEN BU KANA ORTAKMISIN SİLAHSIZ OLAN BU KARDEŞLERİMİN SUÇU NEYDİ NEDEN VURDULAR NEDEN ŞEHİT ETTİLER BUNUN HESABINI HESAP GÜNÜNDE NASIL VERCEKSİNİZ SUSMAYALIM HEP BİRLİKTE TEPKİMİZİ VERELİM ALLAH YALVARALIM BUNLARIN VE DESTEKÇİLERİNİN KAHIR OLMASI İÇİN DUALAR EDELİM AMİN
meryem erel (@Misafir_9513)
18 Eylül 2012 Salı 22:09
terörü lanetliyoruz artık halkımız sessiz kalmamalı
yunus (@Misafir_9512)
18 Eylül 2012 Salı 21:53
biz bu karaktersiz adamları getirip seçmeseydik bunlar gelmezdi basımıza hepsi bizim sucumuzdur bunlar vekil cıkarttı azdılar ciddiye almadık zamanında bingolun adını batırıyorlar idris baluken basta olmak uzere o hadepli bdpli yonetımın hepsini sehitlerimizin tırnaklarına kurban ederiz gercek bingol halkı bızız bunlar ermeni soyundandır donmedir. Akp hizmet etseydi adam akıllı siz degil babanızda gelse cıkaramazdı o vekili buradan allahınızdan bulasınız ınsallah KAHROLASIN BDP KAHROL PKK
Adınız Soyadınız (@Misafir_9510)
18 Eylül 2012 Salı 21:40
olayı idris balukene bağlamak değilde idris baluken Milletvekili seçildiğinde kendi diliyle söyledi bingölde bir olay olursa istifa ederim diye söylediğinin arkasında dursun kaç yıldır bingölde ne olay oluyordu ne de sesleri vardı bu sene milletvekili çıktı diye mi olay çıkarıyorlar.Yazık değil mi bu gençlere gerçi onlar şehadete ulaştılar mekanları cennet Ruhları şad olsun bakalım biz ne yapacaz öbür dünyada nasıl vercez bunun hesabını
kadir mehdipur (@Misafir_9509)
18 Eylül 2012 Salı 20:30
İki gün evvel elimi öpüp birliğine yolcu ettiğimiz oğlumun en yakın arkadaşının bugün vurulduğu haberini aldım. Tarif edemiyorum içimdeki acı ve öfkeyi. Şehitlerde var; 20 yaşında bu çocuklar, nasıl oluyorda kendi yurdumuzun yollarında kalleşce pusuya düşürülüyor. Tank, top, heronlar, uçak, helikopter, onbinlerce asker, polis, jandarma, istihbaratcı ile bu terör denilen belayı yok edemiyorsak; benim önerim dışarıdan profesyonel asker (lejyon) ve istihbaratçı getirtelim.
melek (@Misafir_9507)
18 Eylül 2012 Salı 19:44
bende bingölde yaşıyorum dibimizde bombaları patlatıyorlar kimsenin çıtı çıkmıyor
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın