KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

‘Asıl özürlü; engelleyenlerdir’

Özürlülerin topluma yapacağı katkılardan yeterince istifade edilemediğini belirten Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Taşkesen, asıl özürlülerin bu katkıları engelleyenler olduğunu ifade etti

‘Asıl özürlü; engelleyenlerdir’
04 ARALIK 2006 PAZARTESİ 10:08
0
1116
0
AA aa

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Abdurrahman Taşke-sen, özürlü bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini belirtti.
Türkiye'de ortalama her 10 kişiden 1'nin özürlü olduğuna dikkat çeken Taşkesen, buna rağmen ülkede özürlü vatandaşları topluma kazandıracak girişimlerin yeterli olmadığını vurguladı.
Şimdiye kadar potansiyel kaynakların yeterince kullanılmadığı gibi özürlü vatandaşların da topluma yapacağı katkılardan yeterince istifade edilemediğini aktaran Taşkesen; "Bu vatandaşlarımız özürlü değil, asıl özürlüler, bu vatandaşlarımızı engelleyenlerdir" dedi.
Özürlülüğün sadece kişinin kendisini değil, ailesinin içinde bulunduğu toplumu ve ülkenin genelini ilgilendiren önemli bir sosyal, psikolojik, ekonomik ve toplumsal bir sorun olduğunu kaydeden Taşkesen; "Bu anlamda özürlü vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için atılacak bütün adımlar aslında ülkenin geleceği adına atılmış önemli adımlardır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın gerek eğitim gerekse de çalışma hayatlarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Gelişen teknoloji kullanılarak özürlü vatandaşlarımıza iyi bir eğitim verilmeli, mutlaka bir meslek edindirilmeli, girişimleri desteklenmelidir. Özürlü vatandaşlarımız için il ve ilçelerimizde tam teşekküllü, altyapı sorunları olmayan meslek edindirme kursları açılarak, "Başarının önünde hiçbir engelin duramayacağı" kanaati yaygınlaştırılmalıdır.
Yine bir başka önemli sorun da toplumumuzun özürlülere olan bakış açısıdır. Son zamanlarda bu olumsuz bakış açısından önemli düzelme-ler olsa da ne yazık ki, özellikle kırsal bölgelerimizde bu sorun devam etmektedir. Bu anlamda özellikle Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları tarafından öğretmen ve sağlık çalışanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunacağı profesyonel bir ekip tarafından bilhassa kırsal bölgelerimizden başlayarak her okulda öğrenci velilerine düzenli olarak özürlüler ile ilgili seminerler verilmelidir. Unutulmamalıdır ki, bir gün bu duruma bizler de düşebiliriz" diye konuştu.
'Sağlık-Sen olarak, hükümet ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz.' Taşkesen; "Özürlü insan yoktur, engellenen insan vardır. Bu engelleri kaldırmak toplumsal bir sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

BingolOnline Haber servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın