KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'

Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.

12 MAYIS 2026 SALI 19:47
3
393
1
AA aa

Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaptığı basın açıklamasında, engelliliğin yalnızca bireysel değil toplumsal bir sorumluluk meselesi olduğunu belirtti.

Engelli bireylerin acıma duygusu değil, eşit vatandaşlık hakkı talep ettiğini ifade eden Becerikli, haftanın sorunların görünür hale gelmesi ve çözüm yollarının tartışılması açısından önemli olduğunu söyledi.

“Erişilebilirlik konusunda eksikler sürüyor”

Kentlerde erişilebilirlik sorunlarının devam ettiğine dikkat çeken Becerikli, kaldırımlardaki sarı kılavuz çizgilerin işgal edilmesi, uygun olmayan rampalar ve sesli sinyalizasyon eksikliklerinin görme engelli bireylerin bağımsız hareket özgürlüğünü kısıtladığını ifade etti.

“Ön yargılar istihdamın önünde engel”

Engelli bireylerin eğitim ve istihdam alanında da çeşitli sorunlarla karşılaştığını belirten Becerikli, özellikle iş gücüne katılım konusunda ön yargıların ekonomik bağımsızlığın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu kaydetti.

Toplumda engelli bireylere yönelik bakış açısının değişmesi gerektiğini vurgulayan Becerikli, “Bizleri eksik gören anlayış yerine, farklılıklarımızla bir bütün olduğumuzu kabul eden hak temelli bir yaklaşıma ihtiyaç var” dedi.

“Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır”

Yerel yönetimlere, kamu kurumlarına ve vatandaşlara çağrıda bulunan Becerikli, engellerin öncelikle zihinlerde kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Becerikli açıklamasında, “Görmemek, bir eksiklik değil; sadece hayata farklı bir pencereden bakmaktır. Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır” ifadelerini kullandı.

Engelsiz, erişilebilir ve adil bir yaşam temennisinde bulunan Becerikli, tüm engelli bireylerin hak mücadelesini selamladığını belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118952)
13 Mayıs 2026 Çarşamba 19:04
Engellerin kanunen haklarını yavaş yavaş kısıtlayan tek hükumet bunlardır. RABİİM den dilerim her bireye engelinin hakı sizden fazlasıyla alsın ve alacak. BETER OLSUNLAR İNŞALLAH
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın