KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

'Aşı olmam' dedi ortalık karıştı

Başbakan'ın sözleri vatandaşı etkiler mi? Aşılar elde kalırsa ne olacak?

`Aşı olmam` dedi ortalık karıştı
05 KASIM 2009 PERŞEMBE 09:03
0
1397
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Aşı olmam” diyerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ters düşmesi, halkın kafasını iyice karıştırırdı. Sağlık Bakanlığı Pandemi İzleme Kurulu Üyeleri ise, Başbakan'ın bu açıklamasının halkı etkileyeceğini
ifade etti. Bilim Kurulu üyeleri Başbakan'ın aşıyla ilgili sözlerinin halk üzerindeki etkisini HABERTÜRK'e değerlendirdi:

Deniz BİLİROĞLU / GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

‘Halk etkilenecek'

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Levent Akın:

“Başbakan, Türkiye için önemli bir insan, bu nedenle halk da bu konuda etkilenmiş olabilir. Başbakan bizim belirlediğimiz risk grupları içerisinde yer almıyor, aşılanması gerekmiyor zaten. O yüzden aşı olmak istememesi en doğal hakkı.
Bu söylemler kafa karışıklığına neden olabilir. Bunu zaman içinde göreceğiz. Ancak hastalık hızla yayılıyor. Aşı tek korunma yöntemi.”

‘Biz bilime bakarız'

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Aktaş:

“Biz bilimsel verilere dayanarak hareket ediyoruz. Başbakan'ın bizim üzerimizde bu konuda bir etkisi olamaz, ama halk etkilenmiş ve kafası karışmış olabilir. Ama bu konuda bilirkişi,Sağlık Bakanlığı'dır ve sadece bakanlığın uyarılarına kulak vermek gerekir. Bu salgını en az hasarla atlatmamız için aşılanmamız gerekiyor.
Ben de aşı oldum. Korkulacak bir şey yok.”

Numune Hastanesi Enfeksiyon Klinik Şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur da “Başbakan'ın
sözlerinin halkı etkilemesi muhtemel” demekle yetindi.

‘Başbakan'ı kutluyorum'

Eski Sağlık Bakanı, MHP Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Erdoğan'ı AK Parti grup toplantısında aşıyla ilgili yaptığı açıklamadan dolayı kutlayarak “15
bin kişiye aşı yapıldı. Yaklaşık 20 kişide anaflaksi, yani ani şok ve bayılma görüldü. Ondan haberi olmuş olabilir; böyle bir riski göze almadığı için ‘Benim adıma konuşma' dedi. Başbakan da aşı olsaydı belki onda da görülecekti. Ben Recep Akdağ'ın yerinde olsan istifa ederdim” dedi.

Aşılar elde kalırsa

Sağlık Bakanlığı, 43 milyon doz aşı için üç firmayla anlaşma yaptı. Bu kadar büyük miktarda aşının gerekli olup olmadığı da tartışma yarattı. Dozu 6 Euro olan
aşıların toplam değeri 250 milyon Euroya yaklaşıyor. Ancak Bakanlık yetkilileri, firmalarla yapılan sözleşme gereği, ithal edilen aşıların elde kalması durumunda geri gönderileceğini açıkladı.

haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın