KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Aşçı adayları hem beceri kazanıyor hem de kazanç elde ediyor

Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü'nde eğitim gören öğrenciler, her gün taşımalı eğitim gören 2 bin 300 öğrencinin yemeklerini hazırlıyor. Öğrenciler bu şekilde hem öğreniyor hem de kazanç sağlıyor.

Aşçı adayları hem beceri kazanıyor hem de kazanç elde ediyor
08 EKİM 2021 CUMA 15:50
5
2682
0
AA aa

Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü'nde eğitim gören öğrenciler, meslek hayatına son sınıfta gördükleri staj ile birlikte adım atmaya hazırlanıyor. İşletmede beceri eğitimi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü mutfağında usta aşçılarla birlikte uygulamalı eğitim gören öğrenciler, hem beceri kazanıyor hem de kazanç elde ediyor. Her gün 2 bin 300 taşımalı eğitim gören akranlarına hijyenik bir şekilde yemek hazırlayan öğrenciler, elde ettikleri kazançla da okul ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Veysel Dursun, söz konusu uygulama ile sektörün istediği kalifiye eleman ihtiyacının karşılandığını söyledi. Dursun, "Milli Eğitim Müdürlüğünün bize tahsis ettiği mutfakta yaklaşık 2 bin 300 öğrenciye yemek yapmaktayız. Bu yemeği yaparken usta öğreticilerimiz ve 12'nci sınıf stajyer öğrencilerimizle birlikte yemek üretimini yapmaktayız. Stajyer öğrencilerimiz işletmede beceri eğitimi kapsamında burada stajlarını yapmakta. Hem mesleki becerilerini geliştirmekteler hem aylık bunun karşılığında ücret alıp ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarını, okul ihtiyaçlarını ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktalar. Aynı zamanda da sektörün bizden istediği kalifiye eleman profiline ulaşmaktadırlar. Bu üretimi yaparken öğrencilerimiz kendi akranlarına daha güzel, daha hijyenik ve uygun bir şekilde yemek üretimi yapıyorlar. Bunu yaparken de özellikle box sistemini kullanıyoruz. Taşımada daha sağlıklı, daha güvenli ve yemekleri daha sıcak bir şekilde öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Bu yemekler taşımalı olarak okullara gelen öğrencilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılıyor" dedi.

"Bu bölüm üzerinden devam etmeyi düşünüyorum"

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü son sınıf öğrencisi Arife Özdemir, hedefinin mezun olduktan sonra bu bölüm üzerinden ilerlemek olduğunu vurguladı. Özdemir, "Okulda gördüğüm derslerin burada uygulamasını görüyoruz. Her gün burada kazan kazan yemekler pişiriyoruz. Tabii ki bunun da ücreti var. O ücretle aileme yük olmuyorum en azından. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum. Bu da gelecek için bana artı olarak dönüyor. Geleceğe kendimi hazır hissetmeme yardımcı oluyor. Yaptığım işin bir karşılığını alıyorum. Yakın zamanda buradan mezun olduktan sonra bu bölüm üzerinden devam etmeyi düşünüyorum. Aşçılık olarak devam edeceğim. Hem burada öğrendim zaten yeterince. İşyeri açma belgesi de veriyorlar bana. O belge ile işyeri de açabilirim. Bu nedenle gelecek için çok güzel bir bölüm" diye konuştu.

Hem öğrenip hem de kazandıklarını söyleyen öğrencilerden Hayriye Uzun ise, "Stajımızı severek yapıyoruz. Eğlenceli ve hoş. Burada 2 bin 300 öğrenci arkadaşımıza yemekler yapıyoruz. Arkadaşlarımızın bizim hazırladığımız yemekleri yemesi bizi mutlu ediyor. Aldığımız parayla kendi okul ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Bu yönden de ailemize yük olmuyoruz. Hedefim ileride aşçı olmak. İnşallah kendime ait bir işyeri açıp işimi kurabilirim" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın