KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Arıkız: kim müsaade etti?

BBP İl Başkanı Hasan Arıkız, Bingöl-Genç yolu Şeyh Ahmet karşısında uzun yıllardır D.S.İ. şantiyesi olarak kullanılan alanın şimdilerde CHP İl Başkanı Mustafa Kurban tarafından işgal edilmekle kalmayıp üçüncü şahıslara kiraya verildiğini vurguladı ekledi: “Hangi siyasiler askeri alan içerisinde bir yerin alt yapı hafriyatı yeri olarak belirlenmesine aracılık etti, kim müsaade etti?”

Arıkız: kim müsaade etti?
22 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 08:27
0
9326
6
AA aa

Bingöl'de kamu mallarının yağması ile karşı karşıya olunduğunu iddia eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Bingöl İl Başkanı Hasan Arıkız, Bingöl-Genç yolunda Tugay komutanlığı alanı içerisinde hafriyat depolandığını söyledi.

Buradaki çalışmaları ‘arazi düzeltme işi' olarak düşündüklerini ancak yaptıkları araştırmada gerçeğin bu yönde olmadığını öğrendiklerini söyleyen Arıkız: “Yıllar önce DSİ tarafından ihale edilen Gayt Sağ Sahil Üst Kodlar Kanal Sulaması Yapımı işini üstlenen Turan İnşaat firmasına güvenlik nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nca geçici izniyle şantiye kurma izni verilmişti. Bu iş bittikten sonra kurulan şantiyenin üçüncü kişiler tarafından işgal edildiğini, bu alanın Hazine adına kayıtlı Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazi olmasına rağmen üçüncü şahıslarca işgalle yetinilmeyerek şehir altyapı işini yürüten firmaya da bir kısmı kullanılmak üzere kiraya verdiğini öğrendik. Bu firma ise altyapıdan çıkan hafriyatı sözleşmesinde belirtilen yere dökeceğine, hem yakın, hem de güvenli (!) askeri alan içine döküyor. İşgalcilerden birinin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bingöl İl Başkanı olması bizi şaşırtmadı. Sözde sürece yaptığı desteğe karşı az bile. Tugay'ın tamamını versinler. Nitekim Milli Emlak Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunarak işgal ettiği yerin satışını talep etmiştir. İktidar partisinden birilerinin desteği ile bu işi başarması işten bile değil. Şimdi soruyoruz; DSİ'nin boşalttığı bu şantiye yerini hangi etkili ve yetkililerin tavassutuyla bu kişilerin işgaline göz yumuldu? Hangi siyasiler askeri alan içerisinde bir yerin altyapı hafriyatı yeri olarak belirlenmesine aracılık etti, kim müsaade etti? Yetkilileri görevlerini yapmaya ve kamu mallarının göz göre göre yağmasını engellemeye, bu eylemlerin aynı zamanda kamu suçu niteliğinde olduğundan güzide basınımız aracılığıyla da suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Bu memleketin sahipsiz olmadığını, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacaklarının bilinmesini isteyen Arıkız, konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erol çağatay (@Misafir_13687)
25 Mayıs 2013 Cumartesi 15:46
bak bana ben ne ogluyum ne yegeniyim ben bu memleketin çocuğuyum? sen olayı bilip bilmeden niye iftira atıyorsun birilerinin acısı var .peki senin ne sorunun var? sana soruyorum kurban bugüne kadar sana neyapmış varsa bişeylerin gel söyle ayıptır günahtır bu senin yaptığın kul hakkıdır hesabını veremezsin Bir laf vardır ETME BULMA DÜNYASIDIR ETME KULUM SENDE BULURSUN ben başka birşey demiyorum
KURMAD (@Misafir_13681)
24 Mayıs 2013 Cuma 19:40
sayın arda,konu hakkında sahip oldugunuz belge,kanıt vs. varsa lutfen paylaşınız.bunca zaman durdugunuz,bunu yapmamış olmanız kabahat olmuş.çamur at izi kalsın tarzı faydasız karalamalar bunlar.
tarık erdoğan (@Misafir_13664)
23 Mayıs 2013 Perşembe 20:35
bu kadar savunduğuna göre ya oğlusun yada yeğeni. yada uyanmadan etrafına bakıyorsun. koca bir memleket uyandıda sen uyanamadın. sağlamda bir soyadı seçmişsin kimse anlamasın diye. tebrikler. ama amatörce idi. :)
erol çağatay (@Misafir_13650)
23 Mayıs 2013 Perşembe 13:25
mademki beyler bişeyler yazmışsın barı gerçekleri yazın insanlara iftira atmayın ayıp??? mustafa kurban bugüne kadar kimin ekmeğini elinden almış kimin malını gasp etmiş kimin ihalesine girmiş kimin hakkını yemişse eğer zerre kadar şeref varsa kim mustafa kurbana iftira çamur atmaya çalışıyorsa allah onun hakkından gelsin. kurban çalmadığı içinmi konuşuyorsunuz kurban akrabasını işe almadıgı içinmi kötülüyorsunuz, kurban size ne yapmışşş herşey açık ortada varsa bi iddanız çıkın ortaya söyleyin yoksada boş konuşmanın bi anlamıyokk....
tarık erdoğan (@Misafir_13644)
23 Mayıs 2013 Perşembe 11:24
mustafa kurban ilimizin renkli siyasetçilerindendir. tıpkı genel başkanı gibi akşam söylediğine sabah kendisi bile şaşırır hale geldi. çünkü şu memlekette hiç bir kurum amiri cesaret gösterip üstüne gidemiyor. sebebi ise hemen ertesi gün basına çıkıp ya ben chp liyim de akpnin koltuğa oturttuğu müdürler üstüme geliyor. deyip kendi önünü açıyor. bunlar aşikar bakalım ne yaptırımda bulunulacak. aha şuraya yazıyorum hiç bir işlem ve yaptırım uygulanamaz. siyaset dedikleri bu olsa gerek. YÜRRÜÜ KURBAN KİM TUTAR SENİ...
fakirullah (@Misafir_13636)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:19
döküm sahası dışında hafriyat dökmek belediye nin bilgisi dahilinde olmuştur serdar atalay kanal A tv de mustafa kurbanida yanına alarak sözde süreçle ilgili yaptığı yalakalığın karşılığında bu alanı hafriyat sahasi olarak kullanılmasına serdar atalay göz yummuştur.
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın