KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Arıkan: bağımsızlık ateşi 19 mayıs 1919'da yakıldı

Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Arıkan: bağımsızlık ateşi 19 mayıs 1919`da yakıldı
20 MAYIS 2013 PAZARTESİ 07:50
0
1606
0
AA aa

Bingöl Valiliği önünde İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan kutlamalar, Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi'nde devam edildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı konuşmada, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün millî mücadeleyi başlattığını vurgulayarak: “Samsun'a çıkışı bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcıdır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Atatürk ulusal mücadelenin Türk milleti tarafından sahipleneceğini her fırsatta belirtiyor ve buna gönülden inanıyordu. Nitekim çağdaş bir yönetim anlayışına sahip özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bu inancın ürünüydü. Bu günde vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, göstermiş olduğu mücadeleyle Kurtuluş Savaşını onan inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlere armağan etmiştir."

Konuşmaların ardından tören halk oyunları ekibi gösterisi ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın