KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Arıkan: 2022, hizmetlerimizi taçlandıracağımız yıl olacak

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Yapmış olduğumuz projeleri hız kesmeden sürdürecek, yenilerini de ekleyerek hizmette zirveye yürüyeceğiz. Çok önemli projelere bu yıl başlıyoruz, kimilerini de tamamlayıp hizmete sunuyoruz. Allah'ın izniyle bu yıl, hizmetlerimizi taçlandıracağımız bir yıl olacak.'

Arıkan: 2022, hizmetlerimizi taçlandıracağımız yıl olacak
17 MAYIS 2022 SALI 16:20
49
23683
32
AA aa

Göreve geldikten sonra yeni yerleşim alanlarının oluşturulması, yeni inşa edilen konut alanlarının altyapı ve üstyapı hizmetlerinin tamamlanması, Çapakçur Köprüsü çevresinin yenilenmesi, yeni parkların yapılması, yol ve su ihtiyaçlarının karşılanması ile belediye birimlerinin yeni binalarının inşası ile makine parkının güçlendirilmesi gibi birçok projeyi hayata geçiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 2022 için de umut verdi.

Bu yılı büyük projelerin başlangıç tarihi olarak nitelendiren ve büyük değişimlerin yaşanacağını ifade eden Başkan Arıkan, bu yıl yapılacakları ve startı verilecek projeleri Detay Dergisi için özetledi.

Arıkan, projelerin ardından bir de halka seslendi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BU YIL TAMAMLANACAK:

Büyük bir özveri ve yoğun emekler neticesinde TOKİ marifetiyle yapmakta olduğumuz Bingöl merkez Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde gerçekleşme oranı yüz 60-65 oranında. Aksilik yaşanmazsa bu yılsonuna kadar evlerimizi tamamlayıp hak sahiplerimize teslim edeceğiz.

Gerek yerleşim konumu, gerek yeşil alanlar, gerekse ticari alanlar ve sosyal donatılarıyla yepyeni bir yaşam merkezine dönüşecek kentsel dönüşüm alanı bölgesinde üç yeni kavşak noktamızda da genişletme ve düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştirerek ulaşımda önemli bir rahatlama sağlayacağız.

ASFALT PLENTİMİZİ KURUYORUZ:

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde uzun vadeli ve uygun koşullu kredi olanağını sağladık. Ancak 2021 yılsonunda döviz kurlarında yaşanan ani yükseliş nedeniyle artan fiyatlar karşısında bir takım revizyonlar gerekti. Şuanda onları tamamlıyoruz.  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bingöl-Muş yolunda yer tahsisi yapıldı.

Hedefimiz, asfalt plentimizi hızlıca kurup bu yıl ilk asfalt dökümünü gerçekleştirmektir. Yol bakımından sorunlu bölgelerin tespitini yapıyoruz. Buna göre bir öncelik belirleyeceğiz. Hemen ilk yılda tüm yolları yenileme şansımız olmayacak ama yine de elimizden geldiğince sıkıntıları minimize edip, bir sonraki yılda yol konusundaki sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz.

İÇME SUYUNA EK KAYNAK;

Kürük İçme Suyu şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılıyor ancak son yıllarda şehir merkezi nüfusunun artması, mahalle sayımızın yükselmesine bağlı olarak tüketim de fazlalaştı. Ayrıca yaşanan kuraklıkların da ciddi etkisini görmekteyiz. Tamamı su yetersizliğinden değil, zaman zaman soğuk hava nedeniyle yaşanan donmalardan kaynaklı da su debisi düşüyor maalesef.

Tüm bu sorunlara karşın tedbir amacıyla iki ek yeni kaynak daha ilave ediyoruz. Karlıova Bahçe ve Kaynak köylerinden ek kaynak için proje ihalemizi yaptık, sahadaki etüt çalışmaları sürüyor. Yakın zamanda bu hatlarımızı da Kürük İsale hattımıza ilave ederek su ihtiyacımızı önemli oranda karşılamış olacağız.

GENÇLİK MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ:

İnönü Mahallesi TOKİ Konutları alanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan da aldığımız önemli destekle salon tipi Gençlik Merkezi inşa edeceğiz. Proje çalışmaları tamamlandı, ihale sürecinde sona gelindi. Önümüzdeki haftalarda ihalemizi yapıp kısa sürede inşasını tamamlayarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz.

Burada kütüphane, etüt salonu, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyet alanları, atölyeler ve salon sporların için spor salonu olacak.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPIYORUZ:

Bingöl'de ciddi bir eksiklik olan Kültür Merkezi ihtiyacını inşallah karşılamış olacağız. Yer tahsisini yaptık, proje çalışmalarımıza başladık. Yakın zamanda ihalesini yapıp inşasını gerçekleştireceğiz.

Bingöl'ümüze yakışır, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin, gösterilerin ve galaların yapılabileceği, büyük kongre salonlarının yer aldığı, ilimize yakışır son derece modern ve konforlu bir kültür merkezi olacak.  Bu hizmeti de ilimize kazandıracak olmanın gururunu yaşıyoruz.

KENT MEYDANI ŞEHRE NEFES ALDIRACAK:

Bingöl merkez Hükümet Konağı yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Yakın zamanda çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Yıkım tamamlanıp Belediyemize devri tamamlandıktan sonra buraya, altında 500 araç kapasiteli otoparkı bulunan, üzerinde yeşil alan, sosyal donatılar ve yürüyüş alanları bulunan, şehre nefes aldıracak çok güzel bir kent meydanı inşa edeceğiz. Dörtyol Parkı ile Hükümet Konağı alanını birleştirip çok büyük bir meydan oluşturacağız.

İl Özel İdaresi eski yerine de bölge halkımızın ihtiyaçlarını da gözeterek dinlenme yerleri ve çocuk oyun alanlarını kapsayan çok modern bir park inşa edeceğiz.

BEŞYOL'DA PARK YAPIYORUZ;

Bingöl merkez Beşyol Kavşağı bölgesinde daha önce yapılan küçük ölçekli işyerlerini ve köy minibüs garajının kaldırıp, oraya çok güzel bir park inşa edeceğiz. Yine içerisinde dinlenme alanları, çocuk oyun grupları ve diğer ihtiyaçların yer alacağı, bölgeye nefes aldırıp görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracak bir projeyi burada hayata geçireceğiz.

Tabi ki, buradaki esnaflarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Onlara da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün eski yerinde, yeni Belediye binamızın karşısındaki alanda hayata geçireceğimiz projede yer vereceğiz. O alanda da içe ve dışa dönük işletmeler olacak. Ayrıca Nikâh Salonumuzu da yine burada inşa edeceğiz. Çok modern bir alan olacak.

BELEDİYE HİZMET BİNAMIZI HİZMETE AÇIYORUZ:

Binamızın olmaması, çalışmalarda ciddi kopukluklara neden oluyor, hem performansı düşüyor hem de ciddi zaman ve mali kayıplara sebebiyet veriyordu. Birden fazla binada hizmet vermek büyük kayıptı.

Büyük bir özveriyle, seçim vaatlerimizden biri olan yeni belediye hizmet binamız çok şükür tamamlandı. Mevsim koşullarıyla birlikte çevre düzenlemesi ve birkaç ihtiyacı da giderdikten sonra yeni yerimize taşınacağız. Burada güçlü koordinasyon, disiplin ve performansla hizmetlerimizi daha hızlı ve düzenli bir şekilde halka sunma olanağını bulacağız.

Ayrıca askeri alana dair duvarlar yıkılacak, yan yollar, bağlantı yolları, park alanları ve daha birçok düzenlemeyi burada hayata geçirerek ulaşımda da ciddi bir rahatlama sağlayacağız.

ÇAPAKÇUR VADİSİ VE MİLLET BAHÇESİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR;

Yıllardır hemen her dönemde Çapakçur Vadisi Projesini duyan halkımız, inşallah yakın zamanda burada somut adımları görecek. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nca TOKİ marifetiyle Çapakçur Vadisi ve Millet Bahçesi Projesi'nin 1. Etap projesi ve ihalesi yapıldı. Kamulaştırma bedelleri Belediyemizce ödeniyor. Yaklaşık 350 dönümden oluşan bu alanda çok muazzam bir mekân oluşturulacak ve şehrin çehresi değişecek. Kısacası, Bingöl halkının yıllardır kurduğu hayali gerçekleştiriyoruz. Aksilik ve mevsim koşullarından kaynaklı bir aksama yaşlanmasa, önümüzdeki haftalarda çalışmalara start veriyoruz.

ESKİ D.S.İ. PARKINI YENİ YÜZÜYLE HİZMETE SUNUYORUZ

Bingöl halkının geçmişte en uğrak mekânlarından olan ancak daha sonraki yıllarda tahrip olduğu için kullanılmayan D.S.İ Parkı olarak bilinen alanda çok güzel bir çalışma yürüttük. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla yepyeni bir yüz oluşturduk. Bu yıl yaz mevsimiyle birlikte bu parkımız da Bingöl Belediyesi Mesire alanı olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Yolları, oturma alanları, çocuk oyun grupları ve mangal bölümleriyle çok konforlu, temiz ve güvenli bir mekân olarak hizmete sunacağız. Saray Mahallesi'nden eski bağlantı yolunu da açarak ulaşımı kolaylaştıracağız. Ayrıca Berti Kavşağı'ndan da ulaşım mümkün olacak.

YAMAÇLARA AHENK KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bingöl merkez Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi İle Bingöl Lisesi arka kısmına Çapakçur Vadisi yamaçlarını da bu yıl yenileme işlemlerini tamamlıyoruz. Çapakçur Köprüsü'yle bağlantılı bu yamaç kısmında yürüyüş yolları ve dinlenme alanları inşa edip, peyzaj çalışmalarını da yapacağız. Buraya apayrı bir ahenk katarak çok uğrak ve cazibesi olan bir mekan oluşturacağız.

Tüm bu çalışmaların hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, TBMM Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz'a, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek ve mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

GÜZLE BİR BİNGÖL İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ

Kıymetli hemşehrilerim;

Yaptığımız sayısız çalışmaların yanında bahsettiğim tüm bu projeleri kısa vadede hayata geçirme adına elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimizi bilmenizi istiyorum. Belki göremediniz, belki de bizler gösteremedik. Göreve geldiğimiz günden buyana sayısız hizmeti hayata geçirdik. Daha birçok hizmet için de yoğun mesai harcıyoruz. Bahsettiğim büyük projelerin yanında daha birçok çalışmamız da bulunuyor. Onları da somutlaştırdıktan sonra sizlerle paylaşacağız. 

Tabi görev süresince her istediğimiz de anında olmadı maalesef. Bazen bürokratik süreçlerin uzamasından, bazen ihaleyi alan firmaların iş gücü yetersizliğinden kaynaklı gecikmeler yaşayabiliyoruz. Ama pes etmedik, mücadelemizi her geçen gün daha da yoğunlaştırdık.

Geliri çok olan, kaynakları bol olan bir şehir değiliz. Ama bunu bahane etmeden, kaynak üreterek, Bakanlıkların kapısını aşındırıp hibeler alarak projelerimizi hayata geçirmeye çalıştık.

Bilinmesini isterim ki, dün verdiğimiz sözleri unutmadık, her biri için çok özel ve yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. Yolları yenilenmiş, park alanları ve peyzaj çalışmaları her bölgeye yayılmış, su sorunu giderilmiş, yaya ve araç parkı sorunu çözülmüş, sosyal ve kültürel alandaki donatı ihtiyaçları karşılanmış, temiz ve düzenli bir Bingöl hayalimizi inşallah sizlerin de destek ve duasıyla gerçekleştireceğiz.

Eksiklerimiz olabilir, bazı kusurları görmemiş olabiliriz. Bu konuda iyi niyetli tüm telkinlere açık olduğumuzun bilinmesini isterim. Şehrin güzelliği ve mutlu geleceği için fikri ya da projesi olan herkese de kapımız açıktır. Şehrin birlikte yönetmek, tüm kazanımları el birliğiyle elde etme arzumuz ilk günkü tazeliğini koruyor. Yinelemek isterim ki, amacımız salt siyaset değil şehrin yarınlarına dair güzel dokunuşlar yapmaktır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106688)
27 Aralık 2023 Çarşamba 15:16
belediye başkanı çalışıyor ama haksızlık çok adama göre plan proje imar iskandan hiç bilmiyor biri yönlendiiriyor tak örnek KARŞIYAKA MAHLESİ Allah rızası için o mahleden geçin bakın o binalar nası iç içe girmiş onun odasında yüzüne söledim sölediklerimi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106195)
08 Aralık 2023 Cuma 14:09
Başkan çalışıyor. Herkes memnun. Vatandaş aracı olmadan ulaşıyor.Artısı dürüst.5 Yıl daha desteği hak ediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102658)
06 Temmuz 2023 Perşembe 04:26
Belediye binasi hic olmamis, Arap usulü Gasilhane gibi, Bir cok seyde oldugu gibi mimaridede yozlasmisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96624)
28 Kasım 2022 Pazartesi 15:29
Kültür Mahallesi ile Sarah Mahallesi arasındaki dereye atılan buzların kaldırarak gariban vatandaşın geçiş yolunu kapatarak mı hizmet ediyorsun resmen vadandaş bu iktidara oy vermesin diye çabalanan siyasiler var. Lütfen sayın başkan deredeki yola en kısa zaman da geçici de olsa hemen çözüm bulunması dileğiyle...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93701)
30 Haziran 2022 Perşembe 16:33
GAYET GÜZEL PROJELER. RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN BAŞKAN BEY.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93565)
23 Haziran 2022 Perşembe 11:01
Sayın Başkan; yaptığınız hizmetlerle Bingölün çehresini değiştirdin; Allah yardımcın olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93072)
08 Haziran 2022 Çarşamba 06:35
Başkan bey haberim yokmuş gibi fotoğraf çekeceğinize merkez mahallelerin haline bakın bozuk yollar, göze hoş görünmeyen yapılar vs belediye hizmet binasının yapılmasını hizmet olarak göstermeyin yeni yapılan bir şey değil nasıl ki bir yapı eskir yenisi yapılır ise bu gibi hassasiyeti merkez mahallerin çevre düzenlemesi ve yapılarına da gösterseniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92455)
19 Mayıs 2022 Perşembe 02:48
Yazik yazik nasil bir milletiz ya koyun gibi otlatiyorlar gelende gidende
Bu daha iyi günler
Nevzat (@Misafir_92453)
19 Mayıs 2022 Perşembe 00:07
Tebrikler bu projeler hayata geçerse gerçekten büyük bir iş başarmış olur erdal arıkan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92441)
18 Mayıs 2022 Çarşamba 14:58
Erdalbey başarılı bir başkan
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın