KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Arıcılar ustalık belgesine kavuşuyor

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, 25 Ekim 2020 tarihinden önce 'arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olduğunu ve aktif olarak bu mesleği yaptığını belgelendiren' kişilere Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi tarafından doğrudan ustalık belgesi verileceğini söyledi.

Arıcılar ustalık belgesine kavuşuyor
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:42
1
2129
0
AA aa

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, şimdiye kadar meslek odalarınca kalfalık ve/veya ustalık belgesi düzenlenmediğini belirterek, 2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Arıcılık Mesleğini yapan aktif arıcılara Kalfalık ve Ustalık Belgesi verilmesinin gündeme alındığını anımsattı.

Üzer, yaptığı açıklamada; “25 Ekim 2020 tarihinden önce Arıcılık Kayıt Sistemine ( Aks )Kayıtlı Olduğunu Ve Aktif Olarak Bu Mesleği Yaptığını Belgelendiren Kişilere Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Tarafından Doğrudan Ustalık Belgesi Verilecektir. Arıcılık mesleğini aktif olarak yapan Arıcılar gerekli belgelerini hazırlayarak Şubat döneminde kayıtlarını yapmışlardır. Bu dönemde Toplam 335 Arıcımızın başvuruları alınmıştır. Kayıt yaptırmayan tüm Arıcıların da belge almaları için başvurular yılda 6 defa olmak üzere devam edecektir. 335 Arıcımızın başvurularının son günü olan 26 Şubat'ta Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etmiş ve ilimiz Arıcıları için hayırlı uğurlu olması dileğiyle istişarelerde bulunmuştur. Nisan ayında Arıcılarımıza Doğrudan Ustalık Belgeleri verilecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın