KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

Araştırmaya göre 'akıllı telefon bağımlılığı' uyku düzenini etkiliyor!

Akıllı telefonlara bağımlılığın, uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden olduğu bildirildi.

Araştırmaya göre `akıllı telefon bağımlılığı` uyku düzenini etkiliyor!
04 MART 2021 PERŞEMBE 10:45
3
5147
1
AA aa

"Frontiers Psychiatry" adlı psikiyatri dergisinde yayımlanan yeni araştırmada, 18-30 yaş arası 1000'den fazla kişinin akıllı telefon kullanımı incelendi.

Akıllı telefon bağımlılığını belirlemek için 10 soru yöneltilen kişilerin yüzde 40'ının telefonlarına bağımlı olduğu sonucuna ulaşılan araştırmada, telefonların geç saatlere kadar kullanılmasının da büyük ölçüde bağımlılıkla ilişkilendirildiği belirtildi.

Telefonlarını uzun süre kullanan kişilerin uyku kalitesinin düşük olduğu belirlenen araştırmaya göre, gece geç saatlere kadar akıllı telefon kullanımı uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden oluyor.

Uzmanlar ise telefon ekranlarının gri ton moda alınması ve bunun telefonu daha az ilgi çekici hale getireceği tavsiyesinde bulundu.

Uyumadan önce, yatakta ya da yatak odasında laptop, cep telefonu gibi cihazların bulunmaması gerektiğini belirten uzmanlar, herhangi bir elektronik cihazdan gelen ışığın uyku hormonu olarak bilinen melatonin seviyesini etkileyebileceği uyarısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hande Yılmaz (@hot_hande)
04 Mart 2021 Perşembe 13:42
Telefonlar artık hayatımızın vazgeçilemez parçası ve bu duruma çözüm bulunması gerek.
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın