KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Arapça Bilgi Yarışmaları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen, İmam Hatip Ortaokulları Arapça Bilgi Yarışmaları Bingöl İl Finali sona erdi.

Arapça Bilgi Yarışmaları sona erdi
29 MART 2018 PERŞEMBE 23:40
3
2944
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen, "İmam Hatip Ortaokulları Arapça Bilgi Yarışmaları" "Bingöl İl Finali" Solhan Yatılı Bölge Okulunun ev sahipliğinde, yetkililer, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz; “Bir lisan, bir insan' ilkesinden hareketle Arapçanın öğretilmesine ve önemine dikkat çekmek, bu dili daha etkin kullanan gençler yetiştirmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Arapça etkinlik yarışmalarına yer verilmektedir. Bu dil 450 milyona yakın bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. Bu sebeple Arapça dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe arttıran bir dildir. Bu dilin dünyadaki önemi ve büyüklüğü sebebiyle, Birleşmiş Milletler Arapçayı 1973'te altıncı resmi dil olarak kabul etmiştir. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in dili olması hasebiyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gereken bir dil olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle bu dili iyi bilen, her istediğini akıcı şekilde ve edebi kalitede ifade edebilen kitlelerin yetişmesine büyük ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

Farklı branşlarda düzenlenen yarışmalarda seçici kurulun değerlendirmesi sonucu Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu il birincisi olurken, Bingöl Merkez İmam Hatip Okulu ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Arapça Metin Canlandırma yarışmasında Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Arapça Şiir Okuma yarışmasında ise Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci,  Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90941)
26 Mart 2022 Cumartesi 10:18
hıcbıse dusunmuyom
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın