KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Arakonak'ta kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı- Der, ilçe merkezine bağlı Arakonak beldesinde Kutlu Doğum etkinliğine düzenledi.

Arakonak`ta kutlu doğum etkinliği
23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 00:09
0
4787
0
AA aa

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif'in okunmasıyla başlayan etkinlikte Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç ile İlahiyatçı Cihan Üzer birer konuşma yaptı.

Hz. Muhammed'in Taif halkına yaptığı duayı hatırlatan Tamaç: "Allah Resulü, Taif'te taşlandıktan sonra Cebrail Aleyhisselam yanına gelerek, 'Eğer istersen bu iki dağı birleştirip Taiflilerin başına geçireyim' dedi. Efendimiz ise 'hayır!' dedi. 'Belki bunların zürriyetinden iman edenler olur' diyerek onlar için dua etti. Ve nihayetinde Mekke fethedildikten sonra birçok Taif'li iman etti. Eğer Allah Resulü Taiflileri helak etmelerine izin verseydi, bugün Taif'li Müslümanlardan haberlerimiz bile olmazdı" diye konuştu.

Peygamberi dinlemenin ve ittiat etmenin bir şeref olduğunu söyleyen Üzer ise, Hz. Muhammed'in ümmeti olmanın büyük bir onur olduğunu belirtti.

Üzer: “Allah'a şükürler olsun ki O'na ümmet olmuşuz, O'nu anlatıyoruz, O'nu yaşamaya çalışıyoruz. Peygamber gelmeden önce dünyanın hali neydi peygamber geldikten sonra ne oldu. Şimdi dünyanın hali ne haldedir bunu anlamaya çalışmalıyız ve ona göre hayatımızı yönlendirmeye çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Program okunan dua ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın