KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Arakonak'ta kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı- Der, ilçe merkezine bağlı Arakonak beldesinde Kutlu Doğum etkinliğine düzenledi.

Arakonak`ta kutlu doğum etkinliği
23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 00:09
0
4523
0
AA aa

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif'in okunmasıyla başlayan etkinlikte Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç ile İlahiyatçı Cihan Üzer birer konuşma yaptı.

Hz. Muhammed'in Taif halkına yaptığı duayı hatırlatan Tamaç: "Allah Resulü, Taif'te taşlandıktan sonra Cebrail Aleyhisselam yanına gelerek, 'Eğer istersen bu iki dağı birleştirip Taiflilerin başına geçireyim' dedi. Efendimiz ise 'hayır!' dedi. 'Belki bunların zürriyetinden iman edenler olur' diyerek onlar için dua etti. Ve nihayetinde Mekke fethedildikten sonra birçok Taif'li iman etti. Eğer Allah Resulü Taiflileri helak etmelerine izin verseydi, bugün Taif'li Müslümanlardan haberlerimiz bile olmazdı" diye konuştu.

Peygamberi dinlemenin ve ittiat etmenin bir şeref olduğunu söyleyen Üzer ise, Hz. Muhammed'in ümmeti olmanın büyük bir onur olduğunu belirtti.

Üzer: “Allah'a şükürler olsun ki O'na ümmet olmuşuz, O'nu anlatıyoruz, O'nu yaşamaya çalışıyoruz. Peygamber gelmeden önce dünyanın hali neydi peygamber geldikten sonra ne oldu. Şimdi dünyanın hali ne haldedir bunu anlamaya çalışmalıyız ve ona göre hayatımızı yönlendirmeye çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Program okunan dua ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın