KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Arakonak'ta hayvancılık yaygınlaştırılacak

Milletvekillerinin desteğiyle, 59 üyeden oluşan kooperatifin her üyesine 2 süt ineği ve hayvan barınaklarının yapımı için toplam 351 bin 780 YTL ödenek verildi.

Arakonak`ta hayvancılık yaygınlaştırılacak
29 ARALIK 2007 CUMARTESİ 09:53
0
1348
0
AA aa
Arakonak Beldesi Kalkınma Kooperatifi tarafından tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sunulan proje kabul gördü. Milletvekillerinin desteğiyle, 59 üyeden oluşan kooperatifin her üyesine 2 süt ineği ve hayvan barınaklarının yapımı için toplam 351 bin 780 YTL ödenek verildi.
Edinilen bilgiye göre, hayvancılığın yaygın olduğu Arakonak Beldesi'nde kurulan kalkınma kooperatifi tarafından, hayvancılığın daha aktif hale getirilebilmesi için bir bir proje hazırlandı. Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Dinlemez tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sunulan ve AK parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nun destek takipçisi olduğu proje, yöre halkının üretime katkı sunması ve gelecekte yeni projelerin hazırlanması göz önünde bulundurularak kabul gördü. Proje gereğince, bakanlık tarafından 59 üyeden oluşan kooperatifin her üyesine 2 süt ineği ve hayvan barınaklarının yapımı için toplam 351 bin 780 YTL ödenek ayrıldı.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Milletvekilleri Yılmaz, Coşkun ve Ataoğlu,  bu proje ile bölgede hayvancılığın daha aktif hala geleceğine inandıklarını belirttiler. Bu tür projelerin yapılmasıyla Bingöl'de birçok kazanımın sağlanabileceğine dikkat çeken milletvekilleri, kalkınmak isteyen tüm bölgelerin proje üretmesi gerektiğinin altını çizdiler.
Çalışmalarından ötürü Arakonak Beldesi Kalkınma Kooperatifi Başkan ve Üyelerini tebrik eden milletvekilleri, projenin kabul edilmesi ve ödenek aktarımının sağlanmasından yakın ilgi gösteren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve personeline teşekkür ettiler.
 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın