KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Antalya'da bingöl rüzgarı

Bingöl Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi, Antalya’da yapılan Gençlik Merkezleri Arası Halkoyunları Grup Yarışması’nda birinci oldu.

Antalya`da bingöl rüzgarı
08 NİSAN 2013 PAZARTESİ 08:32
0
3776
0
AA aa

 Yaklaşık 3 aydır hazırlıklarını sürdüren Bingöl Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi, 04-06 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halkoyunları Grup Yarışması'nda 18-24 Yaş Geleneksel Düzenlemesiz Dalda en iyi performans ödülüyle ‘Halay' kategorisinde birinci oldu.

06 Nisan Cumartesi Günü saat 11.00'da Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen grup yarışmasına toplam 19 il ekibin katıldığını belirten Bingöl Gençlik Merkezi Halkoyunları Antrenörü Emre Aydın, halay dalında 9 ekibin yarıştığını söyledi.

Başarılı performans sayesinde grup birincisi olduklarını aktaran Aydın: “Oyuncularımızın sergilediği performans jüri üyeleri kadar izleyenleri de derinden etkiledi ve yoğun alkış aldı. Özellikle kartal oyunumuz büyük ilgi gördü. Sonuç olarak da birinciliği elde ettik. Bundan dolayı da mutluyuz” dedi.

7-9 Haziran 2013 tarihleri arasında yine Antalya'da yapılacak Türkiye Finali Yarışması'nda Bingöl'ü temsil edeceklerini kaydeden Aydın, son yıllardaki yarışmalarda sürekli Türkiye Birinciliği elde ettiklerine dikkat çekti.

Verilen emeklerin ve sunulan desteklerin şampiyonlukla sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Aydın, şunları söyledi:

“Sporcularımızı yürekten kutluyor, Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Erdal Arıkan'a, Gençlik Merkezi Müdürümüz Sayın Muzaffer Kalabalık'a, Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği Başkanımız Sayın Ahmet Caf'a da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. İnşallah bu destekler sayesinde Türkiye Birinciliğini de elde edeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın