KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Anşin: 'Memur maaşlarındaki erime aylık 7 bin 50 TL oldu'

Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Sadık Anşin; 'Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesi için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurguluyoruz' dedi.

Anşin: `Memur maaşlarındaki erime aylık 7 bin 50 TL oldu`
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 19:13
5
1158
3
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Sadık Anşin, 2023 Yılı Kasım Ayı Enflasyon Rakamlarını değerlendirdi ve memur maaşlarındaki erimeye dikkat çekerek telafi çağrısında bulundu.

TÜİK Kasım ayına ilişkin enflasyon açıklamasını rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında da enflasyondaki yükseliş devam etti. Bir aylık enflasyon yüzde 3,28 olarak gerçekleşti. Haziran-Temmuz arasında enflasyon yüzde 33,65 olurken, yıllık olarak da yüzde 61,98'e ulaştı.

“En az 7 bin 50 TL artması gerekiyor”

Açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde memur maaşlarının etkilenme durumlarına dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Başkanı Sadık Anşin; “Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı hariç yüzde 6 zam yapılmıştı. Hal böyle olunca gerçekleşen enflasyon, memurlara maaş zammı olarak yapılan artışın 4,5 katına ulaşmış ve 27,65 puan erimiş oldu. Ortalama memur maaşı sosyal yardımlar da dahil edildiğinde 25 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor. Buna göre memur maaşları geride kalan 5 ayda aylık 7 bin 50 TL eridi. Memurlarımızın alım güçlerinin haziran ayı seviyesine getirilmesi için bile en az 7 bin 50 TL artması gerekiyor” dedi.

“Maaş artışları bir zam olmaktan çıkmış…”

Aralık enflasyonu ile birlikte erimenin daha da büyüyeceğini ve kamu çalışanları ile emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların şiddetlenerek süreceğini vurgulayan Anşin, şunları söyledi;

“Her dönem yaşanan bir gerçek var ki, o da memur maaşlarına yapılacak artışların enflasyon hedefinin bile gerisinde kalmaya başlamasıdır. Buna göre toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kararlaştırılan maaş artışları bir zam olmaktan çıkmış, yalnızca önden enflasyon ödemesi haline gelmiştir.  Bu da kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarındaki erimenin beklenen kaçınılmaz son olduğu anlamı taşımaktadır. Böyle bir zam politikası sürdürülebilir olmaktan uzaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak daima kamu çalışanlarına ve emeklilerine piyasa gerçekleriyle örtüşen maaş zammı yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesi için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış yapılması ve buna ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurguluyoruz. Bu bakımdan daha önce de ifade ettiğimiz gibi maaşlarda yaşanan bu erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir. Bunu sağlamanın tek yolu da kamu çalışanlarına refah payı verilmesinden geçmektedir. TÜİK'in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylemektedir. Yetkilileri bu gerçeğe göre hareket etmeye ve ocak ayında kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapmaya çağırıyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106126)
05 Aralık 2023 Salı 13:22
Keşke asgari ücreti savunan sivil toplum kuruluşlarıda olsa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106125)
05 Aralık 2023 Salı 12:10
Parayla satın alınmış sendikalar emekçinin hakkını savunamaz. İktidar milletin kasasından sendikalara para veriyor kendine bağlıyor yandaş yapıyor sonra sendika güya üyelerinin hakkını savunacak içler acısı komedi. Ülkede Gerçek anlamda sendikacılık yapılsa bu halde olmazdık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106103)
04 Aralık 2023 Pazartesi 20:06
Kendi paranız olsa böyle har vurup harman savurmazsiniz. Siyaset yapmaktan öteye gelmiyorsunuz
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın