KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor

Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için yeni yerleşim alanına taşınan Darköprü (Hurs) köyü için Kiğılı İş İnsanı Turan Durmuşoğlu tarafından yaptırılan caminin temeli törenle atıldı.

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor
17 EKİM 2021 PAZAR 18:26
7
9325
2
AA aa

Vefat eden annesi Menekşe Durmuşoğlu adına 2014 yılında ilçe merkezinde Anaokulu yaptıran Kiğılı iş insanı Turan Durmuşoğlu, bu kez annesinin köyü olan ve Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için kendilerine tahsis edilen yeni yerleşim yerine taşınarak evlerini inşa eden Darköprü köyü (Hurs) için cami yaptırıyor.

Cami için temel atma töreni düzenlendi. Törene Kiğı İlçe Kaymakamı Yücel Erdem, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Soydemir, Kiğı İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve bazı kurum amirleri katıldı.

Düzenlenen törende dualar okundu, kurban kesilerek temel betonu döküldü. Caminin bina kısmı çelik konstrüksiyon olup bu yıl bitirilecek. Çevre düzenlenmesi ise önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Turan Durmuşoğlu, 1979 doğumlu olup İnşaat Yüksek Mühendisidir. Kiğı Sanayicileri ve iş Adamları Derneği'nde (KİSİAD) bir önceki dönem başkanlık yaptı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86227)
18 Ekim 2021 Pazartesi 21:02
Sahi merak ettim köyde yaşayan varmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86209)
17 Ekim 2021 Pazar 23:41
Sevgili is adamlari hayir icin sadece camii yapimi sart degil, misal bir bolgede camii varsa ve ihtiyac yoksa eger okul derslik ihtiyaci varsa litfen buna da yonelin. Bakin bu yorumu din dusmanligiyla algilayanlar olacaktir ama bilsinler ki butun vazifelerimi yerine getiren bir insanim. Artik gercekten ihtiyac olan seylere yonelmeli
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın