KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor

Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için yeni yerleşim alanına taşınan Darköprü (Hurs) köyü için Kiğılı İş İnsanı Turan Durmuşoğlu tarafından yaptırılan caminin temeli törenle atıldı.

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor
17 EKİM 2021 PAZAR 18:26
7
9265
2
AA aa

Vefat eden annesi Menekşe Durmuşoğlu adına 2014 yılında ilçe merkezinde Anaokulu yaptıran Kiğılı iş insanı Turan Durmuşoğlu, bu kez annesinin köyü olan ve Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için kendilerine tahsis edilen yeni yerleşim yerine taşınarak evlerini inşa eden Darköprü köyü (Hurs) için cami yaptırıyor.

Cami için temel atma töreni düzenlendi. Törene Kiğı İlçe Kaymakamı Yücel Erdem, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Soydemir, Kiğı İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve bazı kurum amirleri katıldı.

Düzenlenen törende dualar okundu, kurban kesilerek temel betonu döküldü. Caminin bina kısmı çelik konstrüksiyon olup bu yıl bitirilecek. Çevre düzenlenmesi ise önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Turan Durmuşoğlu, 1979 doğumlu olup İnşaat Yüksek Mühendisidir. Kiğı Sanayicileri ve iş Adamları Derneği'nde (KİSİAD) bir önceki dönem başkanlık yaptı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86227)
18 Ekim 2021 Pazartesi 21:02
Sahi merak ettim köyde yaşayan varmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86209)
17 Ekim 2021 Pazar 23:41
Sevgili is adamlari hayir icin sadece camii yapimi sart degil, misal bir bolgede camii varsa ve ihtiyac yoksa eger okul derslik ihtiyaci varsa litfen buna da yonelin. Bakin bu yorumu din dusmanligiyla algilayanlar olacaktir ama bilsinler ki butun vazifelerimi yerine getiren bir insanim. Artik gercekten ihtiyac olan seylere yonelmeli
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın