KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor

Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için yeni yerleşim alanına taşınan Darköprü (Hurs) köyü için Kiğılı İş İnsanı Turan Durmuşoğlu tarafından yaptırılan caminin temeli törenle atıldı.

Annesinin hayrı için cami yaptırıyor
17 EKİM 2021 PAZAR 18:26
7
9370
2
AA aa

Vefat eden annesi Menekşe Durmuşoğlu adına 2014 yılında ilçe merkezinde Anaokulu yaptıran Kiğılı iş insanı Turan Durmuşoğlu, bu kez annesinin köyü olan ve Özlüce Barajı yapımı sırasında su altında kaldığı için kendilerine tahsis edilen yeni yerleşim yerine taşınarak evlerini inşa eden Darköprü köyü (Hurs) için cami yaptırıyor.

Cami için temel atma töreni düzenlendi. Törene Kiğı İlçe Kaymakamı Yücel Erdem, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Genel Meclisi Üyesi Abuzer Soydemir, Kiğı İlçe Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve bazı kurum amirleri katıldı.

Düzenlenen törende dualar okundu, kurban kesilerek temel betonu döküldü. Caminin bina kısmı çelik konstrüksiyon olup bu yıl bitirilecek. Çevre düzenlenmesi ise önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Turan Durmuşoğlu, 1979 doğumlu olup İnşaat Yüksek Mühendisidir. Kiğı Sanayicileri ve iş Adamları Derneği'nde (KİSİAD) bir önceki dönem başkanlık yaptı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86227)
18 Ekim 2021 Pazartesi 21:02
Sahi merak ettim köyde yaşayan varmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86209)
17 Ekim 2021 Pazar 23:41
Sevgili is adamlari hayir icin sadece camii yapimi sart degil, misal bir bolgede camii varsa ve ihtiyac yoksa eger okul derslik ihtiyaci varsa litfen buna da yonelin. Bakin bu yorumu din dusmanligiyla algilayanlar olacaktir ama bilsinler ki butun vazifelerimi yerine getiren bir insanim. Artik gercekten ihtiyac olan seylere yonelmeli
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın