KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Anlamlı destek sevindirdi

Vali Vehbi Avuç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını canı pahasına koruduğu gibi her zaman halkın yanında da yer aldığını söyleyerek, bunun örneğinin yapılan köy destek uygulaması olduğunu ifade etti.

Anlamlı destek sevindirdi
30 MART 2007 CUMA 10:04
0
2370
0
AA aa
49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından ‘Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri' kapsamında İçpınar Köyünde yapılan köy destek uygulamasında öğrenciler, dağıtılan çeşitli hediyelerle sevindirilirken köy okulunda bakım ve onarımlar yapılarak, okul önüne inşa edilen Atatürk büstünün açılışı yapıldı.
49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından ‘Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri' kapsamında İçpınar Köyünde köy destek uygulaması yapıldı. Saat 10.00'da köy okulu önünde düzenlenen programa Vali Vehbi Avuç, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Ilıcalar Belediye Başkanı Maruf Günerigök, askeri yetkililer ve köylüler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Vehbi Avuç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını canı pahasına koruduğu gibi her zaman halkın yanında da yer aldığını söyleyerek, bunun örneğinin yapılan köy destek uygulaması olduğunu ifade etti.
Vali Vehbi Avuç'un konuşmasının ardından okul önüne inşa edilen Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Daha sonra Vali Avuç, tugay komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan ve beraberindekiler tarafından 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nca hazırlanan hediye paketleri öğrencilere dağıtıldı.
Öğrencilere yapılan yardımların ardından programa katılan heyet, şehit geçici köy korucuları Ahmet Erdoğanete ve Selahattin Salcan'ın ailelerini ziyaret etti. Program tugay komutanlığı tarafından 200 kişiye verilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.
Köy destek uygulaması kapsamında; ‘köy okulunda bakım onarım yapılması, okul önüne Atatürk büstü yapılması, okula ansiklopedi, öğrencilere kırtasiye ve giyecek paketlerinin dağıtılması, şehit geçici köy korucularının ailelerinin ziyaret edilmesi, köydeki vatandaşlara sağlık taraması yapılması, tugay komutanlığı mobil diş ünitesi tarafından diş taraması yapılması, ihtiyacı olan 20 aileye giyecek ve erzak yardımı yapılması, tugay komutanlığı istihkam, inşaat, marangoz ve elektrik ekipleri tarafından küçük çaplı onarımların yapılması' faaliyetleri yürütüldü.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın