KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Ankara'dan birlik ve beraberlik mesajı

Devlet Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz; Ankara'da AK Parti Bingöl milletvekili aday adayları onuruna bir yemek verdi. Yemeğe Bakan Yılmaz'ın yanı sıra, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve AK Parti Bingöl milletvekili aday adayları katıldı.

Ankara`dan birlik ve beraberlik mesajı
28 MART 2011 PAZARTESİ 09:42
0
3276
2
AA aa

 

Yemekten sonra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl milletvekili aday adaylarına hitaben bir konuşma yaptı. Bakan Yılmaz konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
‘Hepimiz aynı ilin, aynı görenin insanlarıyız. Ayrıca hepimiz aynı siyasi anlayışa gönül vermiş insanlarız diyen Bakan Yılmaz; “Üstelik aynı partiden aday adayı olmuş insanlarız. Bu vesileyle istedik ki hep beraber bir araya gelelim. Oturalım, konuşalım, sohbet edelim. Temayül sürecinde Bingöl'e gelmek istemedim. Bu süreç bittikten sonra Ankara'da bir araya geliriz diye düşünmüştüm. Sağ olun siz de teşrif ettiniz, bu akşam bir araya geldik. Ben öncelikle huzurunuzda il başkanına teşekkür etmek istiyorum. En başından beridir bu işi çok iyi bir şekilde tarafsız olarak yönetiyor. Bingöl'deki temayül yoklamaları da güzel bir şekilde, huzur içinde geçti. Hiçbir tatsız olay yaşanmadan temayül yoklaması sonra erdi. Tatlı bir rekabet meydana geldi. Sonuçta aynı hedefe varmak için herkes mücadele ediyor” dedi.  
Bakan Yılmaz konuşmasında Bingöl'deki güven, huzur ve gelişmişlik ortamından söz ederek; “Bingöl gerçekten güzel bir ortam yakalamış durumda. AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesinden beridir güzel bir ortam yakalamış durumda. 2002'de AK Parti'den 3 milletvekili seçildi, 2007'de de böyle oldu. Ben bunun Bingöl'e çok ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum. Hizmetler noktasında, huzur ve refah noktasında, bu süreç Bingöl'e önemli faydalar sağladı” şeklinde konuştu.
‘Biz sıkıntılı bir bölgenin insanlarıyız. Yıllarca sorunlar yaşanmış ve sosyal dokusu zedelenmiş bir bölgenin insanlarıyız' diyen Bakan Yılmaz; “Fiziki alt yapısı ihmal edilmiş, ekonomik olarak geri kalmış, son derece önemli sorunlar ile yüz yüze olan bir bölgenin insanlarıyız. Ama çok şükür bu yaralar AK Parti döneminde önemli oranda sarıldı. Eğitim, sağlık, ekonomi, demokratik alanlarda birçok adım atıldı. Önemli ilerlemeler sağlandı. Fakat bu yeterli değil. Daha alacağımız epeyce bir mesafe var. Daha bu toplum için yapmamız gereken epeyce iş var, hizmet var. Türkiye'de çok büyük bir değişim ve gelişme var. Bu değişim ve gelişmeler Bingöl'e de yansımaktadır. Son anayasa referandumu ile Türkiye'nin önü açıldı. Çok ciddi bir değişim süreci başladı. Bu dönem önemli bir dönemdir. Başbakanımız da bu dönemi ustalık dönemi olarak adlandırdı. Daha uzun vadeli ve daha köklü değişimlerle meşgul olunacak bir döneme gireceğiz. Dolayısıyla bir taraftan bu döneme Bingöl olarak katkıda bulunacağız, diğer taraftan da bu sürecin olumlu yanlarını Bingöl olarak da göreceğiz” dedi.
‘Bu süreçte birbirimizle daha hassas bir ilişki yürütmemiz gerekir. Ben burada oturan insanların donanımlı, Bingöl için faydalı olan insanlar olduklarını görüyorum' şeklinde konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; “Buradaki insanlar tecrübesi, çevresi idealleri olan, birtakım şeyleri değiştirmek isteyen, belli süreçlere katkıda bulunmak isteyen kişiler. Fakat üç kişi aday olacak, bu sürecin sonunda 11-12 Nisan'da bu netleşmiş olacak. Bu sürecin sonunda aday olan 3 arkadaşımız kimler olursa olsun, hep beraber onların yanında olmamız gerekiyor. Biz bu sürecin sonunda Bingöl'ün kazanacağını, toplumumuzun kazanacağını düşünüyorsak, başka türlü düşünmememiz lazım. Fakat inanıyorum ki böyle bir araya gelerek bu süreci daha da kolay bir hale getirebiliriz. Aday olmanız veya aday olmamanız sizin iyi veya kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Ama üç isim aday olacak. Bize düşen elimizden geldiğince bu arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bizler de bir dönemin sonuna geldik. Görev süremiz 12 Haziran'da doluyor bildiğiniz gibi. Ben burada sizin huzurunuzda iki milletvekili arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum. Gayet uyumlu bir dönem yaşadık beraberce. Bu süreçte elimizden geldiğince Bingöl'e hizmet ettik. Uyumlu bir şekilde çalıştık” dedi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılma yaptığı konuşmasında temayül yoklamasından sonraki sürece de değinerek; “Yarın (bugün) mülakatlar yapılacak. Mülakattan sonra belirli komisyonlar var. Temayül yoklaması da yapıldı. Anketler yapılıyor, başka kanallar var. Çok yönlü bir şekilde aday belirleme süreci devam ediyor. En sonunda da başbakanın başkanlığındaki bir komisyon son kararı vermiş olacak. AK Parti'de siyaset yapıyor olmak benim için onur verici. Başka hiçbir partide siyaset yapmak benim için bu kadar onur verici olmazdı. Başka dönemlerde de hükümetler kuruldu, koalisyonlar oluşturuldu. Bu dönem hakikaten ülkemiz adına, Bingöl adına çok iyi gelişmelerin olduğu bir dönem oldu. İnşallah daha iyisi de önümüzdeki dönem yaşanır” şeklinde konuştu.
Yemekli toplantıda bir konuşma yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun da aday adaylığı sürecindeki birlik ve beraberliğe değindi.
‘Hepimiz bir aday adaylığı süreci yaşıyoruz. Şu anda birbirimizden farkımız yok. Hepimiz aynı yolda bir mücadele içerisindeyiz' diyen Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun; “Neticede nasip ne ise o olur. Ben buradaki bütün arkadaşlarımın iyi niyetlerine katılıyorum. Kiminiz siyasette, kiminiz kamuda, kiminiz başka alanlarda her zaman Bingöl'e hizmet ettiniz. Biz bugün burada bir araya geldik. Böyle bir tablo da çok nadirdir. Bunun için de sizlere teşekkür ediyorum. Temayül yoklaması da geride kaldı. Burada da herhangi bir aksilik yaşanmadı. Ben bunun için de size ve Bingöl halkına teşekkür ediyorum. Bu mevki ve makamlar nihayetinde bitecek. Kaç dönem milletvekillik yapılırsa yapılsın sonunda bitecektir. Bu birliktelik, bu kardeşlik duygusu çok önemlidir. Biz bu dönem içinde uyumlu bir şekilde çalışmaya gayret ettik. 11 Nisan'da burada bulunan hangi arkadaşlarımız aday adayı olurlarsa olsunlar, bizler onları desteklemeye her zaman hazırız” şeklinde konuştu.
Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu da yaptığı konuşmasında, AK Parti'ye olan ilgiden bahsederek, anayasal değişimlerin önemine değindi.
‘2011 genel seçimleri müracaatlarına baktığımız zaman AK Parti'ye yaklaşık 6 bin tane başvuru olduğunu görürüz. Diğer partilerde bunun yarısı kadar bir başvuru sayısı bulunuyor' şeklinde konuşan Ataoğlu; “Sadece aday adayları başvurularına bakıldığında bile, AK Parti'nin hala büyük kitleler tarafından seçildiğini görüyoruz. Birçok parti tabela partisi haline geldi. Birçok parti aday bile bulamazken, Edirne'den Hakkari'ye kadar partimize büyük bir teveccüh var. Türkiye büyük mücadelelerden, çabalardan sonra bu günlere kadar geldi. Bingöl'de de çok büyük değişimler yaşandı. İnşallah bu defa da Bingöl'ün bu değişimine katkı sunmak için AK Parti'ye aynı destek verilecektir. Bingöl'ün başarısının bir sonucu olarak Bingöl'e bakanlık verildi. Değerli bakanımızın sayesinde Bingöl'de çok güzel hizmetler oldu. 11 Nisan'dan sonra aday kim olursa olsun, hep beraber destek vereceğiz. Önümüzde anayasal değişikliklerin yapılacağı önemli bir dönem var. Bundan önceki bütün anayasaları askerler yaptı. Bu son referandum çok hayırlı oldu, millet bunu kabul etti. Ben yarınların Türkiye'sine ve Bingöl'üne katkı sunulması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay da birlik ve bütünlüğe dikkat çekerek, aday adaylarının hepsine eşit mesafede durduklarını ve hepsine aynı gözle baktıklarını söyledi.
‘Hepiniz Bingöl için birer değersiniz. Hepinizin yüreği Bingöl için atıyor' diyen Çalbay; “Hangi aday adayları, aday olursa olsun hepimizin onlara birlik ve bütünlük içinde destek vermesi lazım. İl teşkilatı olarak kimler aday olursa olsun, onun yanında olacağız. Hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Şuna inanıyorum ki Bingöl'de bundan sonra da çok daha kaliteli bir siyaset olacaktır” şeklinde konuştu.
Toplantı esnasında aday adayları da söz alarak düşüncelerini dile getirdiler. Toplantının çok samimi bir ortamda geçtiği dikkatleri çekerken, toplantı esnasında kazananın her zaman Bingöl ve Türkiye olması fikri ön plana çıktı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hasip (@Misafir_2918)
29 Mart 2011 Salı 17:39
küşkünlük dargınlı kolmasın ama cevat tunç a yer verilsin
sincar arın (@Misafir_2890)
28 Mart 2011 Pazartesi 15:14
sayın bakanı kutluyorum bu davranısından dolayı küskünlük dargınlık olmadan tek amac bingol e hizmet etmek olmalı
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın