KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim

Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz” diyen Muhtar Babayiğit: 'Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse ben de muhtarlıktan istifa edeceğim!” dedi.

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim
02 AĞUSTOS 2011 SALI 23:33
0
4224
0
AA aa

Yolaçtı Köyü Muhtarı Teyfik Babayiğit, köylerine bağlı bulunan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için FEDAŞ ekipleri tarafından kurulan 50 KW'lık trafonun yetersiz kaldığını ve bundan dolayı mezralarında elektrik sorunu bulunduğunu belirtti. 

Yaşanan sorun için gerek İlçe Kaymakamlığına, gerekse de FEDAŞ'a defaten müracaatta bulunmasına rağmen herhangi bir girişimin yapılmadığını iddia eden Muhtar Babayiğit, artık köylülerin yüzüne bakamaz hale geldiğini ve sorunun çözülmemesi halinde muhtarlıktan istifa edebileceğini belirtti.

Babayiğit: “Yolaçtı köyümüze bağlı olan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için önceki dönemlerde buraya 50 KW'lık bir ortak trafo kurulmuş. Toplamda 80 hane olan mezralarımıza verilen elektrik bir ampulü bile mum ışığı kadar yakmakta. Buralarda televizyon izleyebilecek elektriğimiz olmadığı gibi buzdolaplarımız da çalışmıyor. Defaten gerek Genç İçe Kaymakamlığına gerekse de ilgili kurumların hem şefliklerine, hem de müdürlüklerine bu sorunu ilettim. 50 KW'lık trafonun sadece bir mezranın elektriğini bile karşılayamadığını belirttiğim halde yetkililer buna sessiz kalmayı tercih etti. Ben ise her köye gittiğimde köylünün sitemi ile karşılaştım. Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse bende muhtarlıktan istifa edeceğim” dedi.

Köylerinde kadastro çalışması yapılmadığı ve tapumuz olmadığı için elektrik aboneliğini de yapamadıklarını belirten Muhtar Babayiğit, bu konuda verdiği dilekçelerin de cevapsız kaldığını belirtti.  

Gencin Sesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın