KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Amerika, iran'a niçin saldıramaz?

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD'nin İran'a olası saldırısından endişe etmediğini söyledi. Ahmedinejad'a göre Amerika, iki nedenden dolayı İran'a giremez...

Amerika, iran`a niçin saldıramaz?
23 MART 2007 CUMA 08:45
0
1170
0
AA aa
Fransız France 2 kanalına mülakat veren Ahmedinejad, "Elbette yeni, iyi önerilerde bulunacağız. Önerilerimiz, sadece ABD ile İngiltere'nin isteklerine hukuk değil ve kanunlara, bütün ulusların sahip olduğu, elimizden alınamayacak haklara dayalı olacak" ifadesini kullandı. Bu öneriler hakkında açıklamada bulunmayan Ahmedinejad, "Uranyum zengileştirmek meşrudur. ABD ve İngiltere'nin BM Güvenlik Konseyine sunduğu öneriler ise gayrimeşrudur" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, 5+1'lerin (ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, Çin ve Almanya'nın) İran'dan uranyum zenginleştirmeyi askıya almasını istemesinin ise meşru olmadığını savundu. BM Güvenlik Konseyinin nükleer silaha sahip olmak istemesinden şüphelenilen İran'ın nükleer programını cezalandıran yeni bir karar tasarısını yakında açıklaması bekleniyor. Ahmedinejad, oylamada Konseyde bulunacağını açıklamıştı.

AMERİKAN SALDIRISI

Ahmedinejad, mülakatında, ABD'nin İran'a olası saldırısından endişe etmediğini de söyledi. İran Cumhurbaşkanı, "İki nedenle endişelenmiyoruz. Birincisi, durum böyle bir saldırıya uygun değil. İkincisi de, ABD'de buna izin vermeyecek alkı başında insanlar olduğunu biliyorum" dedi.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın