KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2025 Cuma
°C

Altın inmedi yükseldi

Altın piyasalarındaki dalgalanmaları değerlendiren Kuyumcular Derneği Başkanı H. Yaşar Devran, 97 liraya kadar düşen altın fiyatlarının geçen yıla oranla yükseldiğini söyledi.

Altın inmedi yükseldi
29 TEMMUZ 2015 ÇARŞAMBA 22:09
0
2232
0
AA aa

Kuyumculuk sektöründe Bingöl ve Türkiye'de altın fiyatlarının yükseldiğini vurgulayan Devran, “Geçen yıl altın fiyatları 107 liraya kadar yükselirken tekrar 75 liraya düşmüştü. Bu sene ye baktığımızda 6-7 ay içerisinde altın fiyatları 105 liraya çıktı. Şu an içinde 97 lira olarak seyrediyor fiyatlar. Aslında bakıldığında bu bizim için yani kuyumculuk sektörü açısından bir düşüş değil. Altının 100 liranın üzerine yükselip, tekrar 97 liraya düşmesi düşüş değil, yükselişteki düşüştür” dedi.

“PİYASALARA BELİRSİZLİK HÂKİM”

Altın fiyatlarında dalgalanmaların vatandaşta belirsizlik oluşturduğunu vurgulayan Devran, “Bu belirsizlikte vatandaşa zarar veriyor. Somut örnek verecek olursak, vatandaş altın almayarak kaybediyor. Neden kaybediyor? Mesela 2011 yılında insanlar altınlarını 50 liradan bozdu. 50 lira aslında çok yüksek bir fiyat. Çünkü altının onsu 1100 dolar civarındaydı. Dolar düşüktü o zamanlar, şimdiki gibi yüksek değildi. O zaman insanlar altınlarını bozdular ve dolar yükseldi. Dolar yükseldikçe de altında yükseldi. Yani altının yükselmesi dolara endeksli olarak seyrediyor. Kısacası vatandaşın yaşadığı güvensizlik ve belirsizlik dolar nedeniyledir. Vatandaşlar hep altının düşeceğini bekleyerek yatırım yapmadılar. Yatırım yapmadıkları için altın yükseldi, altın yükseldikçe de vatandaşlar altına yatırım yapmadı. Altın borcu olanların hepsi beklemede şu an. Bu konuda tahmin yürütenlerde altının düşeceğini söylüyorlar ama bu saten sonra altın daha da fazla düşmez. Bu sadece Türkiye için değil dünya içinde böyledir” ifadelerini kullandı.

“KISA SÜRELİ YATIRIM YAPMAYIN”

Altına kısa süreli yatırım yapılmaması tavsiyesinde bulunan Devran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çünkü altın uzun sürede getirisi olan bir yatırımdır. Bugün FED yani Amerikan Merkez Bankasının açıklamaları dolar üzerinden Türkiye piyasasını etkiliyor. Mesela Yunanistan iflas etti biliyorsunuz ve kalkıp Avrupa Birliği'ne dış borcu ödemiyoruz diyerek ret verdi. Buna rağmen adamlar kalkıp Yunanistan'a sahip çıkarak, dış borçlarını ödediler Avrupa Birliği üyesi bir ülke olması nedeniyle. Euro'nun Dolar karşısında değer kaybetmesi karşısında Avrupa Birliği bu gücü elinde tutmaya çalışıyor. Kısacası anlatmak istediğim şu ki; Avrupa Birliği her zaman toplumunu bu şekilde sahipleniyor. Bu nedenle dövizin düşeceğini sanmıyorum. Döviz yükseldikçe altında yükselecektir ama ortada bir belirsizlik var. Bu belirsizliği de Avrupa sağlıyor. Dünyada yaşanan savaş ve kargaşa ortamları her zaman için dövizi yükseltmiştir. Bugün Türkiye'de olduğu gibi! Bu nedenle Türkiye'de büyük bir risk altında! Vatandaşların en büyük kaygısı da burada başlıyor. İşte yarınımız ne olacak kaygısı gibi. O yüzden en büyük yatırım altın olmalıdır. Savaş ve kargaşa dönemlerinde Türk parası geçmez bugün Suriye'de olduğu gibi. Ama altın her zaman her yerde geçer.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2025
19:58
Bingöl`de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK`e sunuldu
Bingöl'de tıp fakültesi kurulması kararı YÖK'e sunuldu
Bingöl'de Tıp Fakültesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde önemli adımlar atıldığını belirten BİNSİDAP dönem sözcüsü Değişman; 'Yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle takip ediyoruz' dedi.
28.02.2025
19:31
Bingöl`de ‘Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu` konferansı
Bingöl'de 'Sivil Havacılık Güvenliği ve Sivil Havacılıkta Kariyer Yolculuğu' konferansı
Yabancı dilin önemine dikkat çekilen konferansta, kariyer planlamasında önemli tavsiyeler paylaşıldı: 'Okumadan, çalışmadan, azim ve kararlılık göstermeden, sadece dua ederek başarıya ulaşamazsınız.' Konferansta, özel güvenlik personel alımlarında yakın gelecekte yaşanacak değişimin de sinyalleri aktarıldı.
28.02.2025
17:14
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Bingöl taraftarının tribün yasağı kaldırıldı
Pazar günü Şırnak Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak olan 12 Bingölspor'un taraftarına getirilen tribün yasağı, Bingöl Valiliği, milletvekilleri, kamu kurumları ve iki kulüp yönetiminin girişimiyle kaldırıldı.
28.02.2025
16:52
Havale ve EFT`de sistem değişiyor!
Havale ve EFT'de sistem değişiyor!
BDDK, dijital dolandırıcılığı önlemek için havale ve EFT işlemlerinde 'çift aşamalı doğrulama' sistemini devreye alıyor. 1 Mart itibarıyla bazı bankalarda başlayacak olan uygulama, SMS onayıyla ek güvenlik sağlayacak ve tüm bankalar için zorunlu hale gelecek.
28.02.2025
15:49
Bingöl`de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de pazarda hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı
Bingöl'de semt pazarında yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili 5 şüpheliyi yakalayan polis ekipleri, ele geçirilen ziynet eşyaları ve parayı sahibine teslim etti.
28.02.2025
15:44
Karlıovalı Şair Eroğlu`nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıovalı Şair Eroğlu'nun ilk şiir kitabı okuyucuyla buluştu
Karlıova ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki genç Şair Osman Eroğlu, bugüne kadar kaleme aldığı şiirlerini 'Çınaraltı Yağmurları' adıyla kitaplaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın