KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Akut tatbikat yaptı

AKUT ekibi, kış şartlarında yaşanabilecek olaylara hızlı müdahale edebilmek için tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin öğrencileri de katıldı.

Akut tatbikat yaptı
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:26
0
2491
0
AA aa

Çukurca Köyü civarında gerçekleştirilen tatbikatta, bir senaryo çizildi ve bu senaryo çerçevesinde hareket edildi.
Gerçekleştirilen tatbikatı değerlendiren AKUT Bingöl Birim Lideri Ahmet Ateş,“Yapılan tatbikatta soğuk, bulutlu yağmurlu hava şartlarında yaşanacak olası bir kazada kurtarma çalışmasının çok daha hızlı olmak gerekiyor. Tatbikatta kurtaracağımız kişinin son görüldüğü alan izlenerek ekipler arası istişare yaptık.

 Kurtarma çalışmalarına başlayarak 'Bölgeye hâkim bir tepeden subjenin son görüldüğü alan izlenerek ekipler arası istişare yapıldı. Saat 11.00 –11.10 arasında 37 SFD 31358_12312 grit koordinatından aramaya başlandı. Üç ekip gerekli yerlerde konumlandırılarak var olan alan taraması yapıldı. Kayıp subjenin aşağı yönde ve akarsu yatağına doğru hareket eğilimi gösterebileceği kanısına istişare ile varıldı. Bütün ekipler vadi tabanını süpürerek detaylı arama kararı aldı. Aramaya başlanan koordinat 37 SFD 31358_11830 detaylı arama neticesinde subje saat 14.30 civarında anayola yakın 37 SFD 32152_08841 koordinatta çalıların altına sıkışmış bir vaziyette bulundu.

Yapılan müdahalede subjenin ex olduğu belirlendi. Gerekli müdahale yapıldıktan sonra oluşturulan sedye ekibi ile arazi ortamından alınıp ambulansa taşındı” dedi.


Yapılan tatbikata Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin de katıldığını belirten AKUT Bingöl Birim Lideri Ateş, “ Zor koşullarda müdahale için hazırlanıyoruz. Tatbikatta kusursuz görevlerini yerine getiren gönüllülerimizi ve değerli öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın