KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Akut, bilge köyü çocuklarına koştu

AKUT Bingöl ekibi, Mardin'deki kanlı saldırı öksüz kalan çocukların acılarını unutturmak amacıyla hazırladıkları yardım malzemelerini dağıttı.

Akut, bilge köyü çocuklarına koştu
15 MAYIS 2009 CUMA 15:33
0
1143
0
AA aa
Bingöl'de kurulduğu tarihten bugüne kadar birçok insanın yardımına gece gündüz demeden koşan AKUT Bingöl ekibi, son olarak Bilge köyündeki çocukların yaralarını sarmak amacıyla harekete geçti.
Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde 44 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırı sonrası birçok yardım kuruluşu köye giderek yaraları sarmaya çalışıyor. Kanlı saldırıda en büyük acıyı yaşayan Bilge Köyü çocuklarının acılarını unutturmak amacıyla AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş önderliğinde Bingöl esnaflarından toplanan kırtasiye, giyim ve oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.
Önceki gün Bilge Köyü'ne giden AKUT Bingöl ekibi, ilk olarak Bilge İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden AKUT ekibi, daha sonra okulda eğitim gören öğrencilere kırtasiye, giyim ve oyuncak yardımında bulundu. Ekip, gün boyunca öğrenci ve diğer çocuklarla değişik oyunlar oynayıp, acılarını unutturmaya çalıştı.
Bilge Köyü'ndeki çocuklar için toplanan yardımlarda en büyük pay sahibi olan Bingöl esnafına teşekkür eden Ateş, Bingöl esnafının, her zaman olduğu gibi bugünde üzerine düşen insani görevini fazlasıyla yerine getirdiğini belirti.
Arkadaşları Ayşe'yi unutmadı
Bilge Köyü'ndeki katliamdan sorumlu tutulan ailelerin çocukları köyden ayrıldıkları için sıraları boş kaldı. Saldırıda yaşamını yitiren çocuklar arasında okullu olan tek çocuk, 8 yaşındaki Ayşe Çelebi'ydi. Annesi Nedime ile birlikte hayatını kaybeden Ayşe'yi sınıf arkadaşları unutmadı. Daha önce 40 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Ayşe'nin yaşamını yitirmesi, katliamdan sorumlu tutulan 14 çocuğunda aileleri ile birlikte köyden göç etmesiyle birlikte eğitime 25 öğrenci ile devam ediliyor.
Katliamdan sorumlu tutulan ailelerin çocukları okula gelmeyince sıraları boş kaldı. Saldırısı sonrası yetim kalan çocuklar, eski sınıf arkadaşlarını özlemediklerini ve kendilerini asla af etmeyeceklerini söyledi.
Katliamda annesi ile birlikte yaşamını yitiren 8 yaşındaki Ayşe Çelebi'yi arkadaşları unutmadı ve oturduğu sıraya çiçek bıraktı. Yine saldırıda oğlunu ve eşini kaybeden 27 yaşındaki bir anne esi çocuğunun özlemini oyuncak bir bebeği kucağına alıp teselli olması gözlerden kaçmadı.



BİNGÖL MEDYA / BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın