Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, Köklü Köyü muhtarı Müjdettin Koçinkağ'ın elektrik sıkıntılarına dair sorun bildirdiği kurumdan azar işittiğini söyledi. Muhtar Koçinkağ'a yapılan harareti kınayan Butaku: “Yapılan hakareti kınıyor ve bu balığın baştan koktuğunu belirtmek istiyoruz. Kim bu Aksa, kim koruyor Aksa'yı? Bingöl Aksa müdürü arkadaşlarımıza ‘beni rahatsız etmeyin' diyor eğer rahatsız edilmek istemiyorsa istifa etsin ya da o makamı terk etsin hiç kimse değil onu rahatsız etmek ona selam bile vermeyecektir” şeklinde sitem etti.
“100 BİN LİRALIK ARACIMI GÖNDERMİYORUM”
Aksa Müdürünün ‘100 bin liralık arabamı köylere göndermiyorum' şeklinde söylemlerde bulunduğunu kaydeden Butaku: “akıldan yoksun kişiye de Tedaş'ı alırken Bingöl'ün coğrafi yapısını bilmiyor muydu? Neden o zaman 100 bin liralık araba aldınız bu 100 bin liralık arabayı kimin parası ile aldınız kimden esirgiyorsunuz?” dedi.
BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNE SİTEM ETTİ
Açıklamasında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekilleri Eşref Taş ile İdris Baluken'e sitem eden Butaku: “Bingöl'ün sayın üç milletvekili 10 gündür köylerimiz ve ilçelerimizin elektriği yok neden sesiniz çıkmıyor? Sizi engelleyen nedir? Yazın fotoğraflarla belgelediğimiz ‘dayatma ile duran direkler, iple bağlanan teller var' dedik neden müdahale edilmedi? Siz bu milletin vekillerisiniz ancak vatandaş kendini en yakın gördüğü biz muhtarların yakasına yapışıyor, bizden hizmet istiyor. Biz sorunu kuruma iletiyoruz ama dinleyen yok, birde bize ‘bildiğiniz yere şikâyet edin' söylemlerinde bulunuyorlar. Tedaş'ı satarken alın ne yapıyorsanız yapın dediniz mi? Yoksa bir kanun çerçevesinde mi sattınız? Hükümet ile Aksa arasında bir sözleşme yok mu? Sözleşme gereğini yapmayan tarafa bir yatırım uygulanıyor mu? Eğer öyle bir sözleşme varsa bize de açıklayın. Aksa, ‘benim sözleşmeme göre 15 güne kadar elektrik arızalarını bekletebiliyorum' diyor. Bu doğru ise bize de bildirin muhtarlar olarak 15 günlük sürenin sonunda arızayı arayalım” ifadelerine yer verdi.
“BAKAN BEY SADECE NOT ALDI”
Aksa ile ilgili sorunları aylar önce Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a ilettiklerini ifade ede Bukatu, şunları kaydetti: “Notlar alındı ancak hiçbir müdahale edilmedi. Bingöl'de iki arıza ekibi var, onların da imkânları kısıtlıdır. ‘Malzeme yok' diyorlar, arızalara müdahale edemiyorlar. Aksa kanunların üstünde değildir. Türkiye Cumhuriyeti kanunlar ile yönetilen bir devlet ise Aksa'da bir kanun çerçevesinde olmalıdır. Bu kanunsuzluk devam ederse bizde bundan sonra tedbirimizi ona göre alırız köyüne hizmet istemekten başka derdi olmayan muhtara hiçbir kamu kuruluşu hakaret edemez. Öyle bir yetkisi ve hakkı da yoktur. Bunu yapanda karşısında tüm muhtarları görecektir. Millete haksızlık eden kim olursa olsun ensesi ne kadar kalın olursa olsun karşısında bizi görecektir. Siyasilere de sesleniyoruz; artık bu Aksa'nın haksızlığına ve zulmüne dur demenin zamanı gelmişti. Üç Milletvekilinin de bu konuda derhal müdahale etmeleri gerekmektedir.”