KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Akp'li vekilin bürokrat kardeşine 'rüşvet' davası

Bingöl, "Kardeşi Dibo" davası ile sarsılıyor. AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler'in, Bingöl İş Kurumu Müdürü olan kardeşi Mehmet Fesih Güler hakkında, rüşvet suçlamasıyla dava açıldı.

Akp`li vekilin bürokrat kardeşine `rüşvet` davası
11 MAYIS 2006 PERŞEMBE 18:36
0
2240
0
AA aa
Güler'in, özürlüler kontenjanından kendisine iş bulması için başvuran özürlü Hidayet Becerikli'den, iş bulma vaadiyle 2 milyar lira rüşvet istediği öne sürüldü. Özürlü vatandaş, Güler'in "resmi masraflar için gerekli" olduğu gerekçesiyle 2 milyar lira aldığını iddia etti. Hidayet Becerikli, parayı Mehmet Fesih Güler'in Ziraat Bankası'ndaki hesabına iki kere de yatırdığını bildirdi. Becerikli kendisine iş bulunmadığını belirterek, suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı başlatan Bingöl Cumhuriyet Savcısı, dava dilekçesinde, şöyle dedi: "Ağabeyinin milletvekili, kendisinin müdür olması, Bingöl'de önde gelen ailelerden sayılması nedeniyle şüphelinin hal ve hareketleri diğer vatandaşlara göre çok daha fazla dikkat çekecektir. Şüphelinin delilleri yok edebileceği, gizleyebileceği, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı yapılması sözkonusu olabileceği gerekçesiyle tutuklanması gerekir." Güler'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve henüz görevden el çektirilmedi. Mahkeme, Güler'in avukatı AKP eski İl Başkanı Maruf Okuyan'ın hazırlık dosyasını inceleme talebini "Sanık avukatının AKP il eski başkanı olması, ağabeyinin AKP milletvekili olması nedeniyle etkili insanları devreye sokarak, henüz dinlenmemiş tanıkların ifadeleri üzerinde baskı kurabilir" diye reddetti.

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın