KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Akp grubunda hedef demirel

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL'in ''türbanlılar Suudi Arabistan'a gidip okusun'' sözlerine sert çıktı.

Akp grubunda hedef demirel
02 MAYIS 2006 SALI 12:59
0
1889
0
AA aa
AKP Grup toplantısında konuşan Başbakan ERDOĞAN, "Bu ülkenin evlatlarının adresi bellidir. Din özgürlüğü için başka adres verilmesin. Sen ne hakla 'Suudi Arabistan'a git' diyorsun. Bu yetkiyi nereden aldın, kim sana bu yetkiyi veriyor" dedi.
 
"Birileri hukukun işletildiği bağımsız kurumlardan rahatsız oluyorsa, bundan rahatsız olanlar kalkıp da bu ülkede kendi vicdan ve din özgürlüğünün yerini getirenlere karşı farklı adresler çıkarmaya çalışmasın... Bu ülkenin evlatlarına adres vermeye kalkmasın" diyen ERDOĞAN'ın bu sözlerini, AKP milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı.
 
Başbakan, "hiç kimse kendi din ve vicdan özgürlüğünü yerine getirmeye çalışanlara farklı adres çıkarmasın. Bunların geçmişini incelediğinizde akşam başka sabah başka siyaset yapmakla temayüz etmişlerdir" şeklinde konuştu.

Başbakan ERDOĞAN, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı DEMİREL'i kastederek, "hala birilerinin teşvikiyle birşeyler yapma gayretindeysen o zaman çıkarsın meydanlara. O zaman bu düşünceyi bu halkın nasıl teveccüh ettiğini görürsün. Yok eğer bir yeğen - kardeş meselesiyse, bunun yeri yargıdır. Eğer buralardan kaynaklanan bir rahatsızlık varsa, bizim dışımızdadır. Bu konuda iktidara, mağdur ve mazlum vatandaşlara bu tür sataşma yapma hakkını kendinizde bulamazsınız" diye konuştu.

ERDOĞAN sözlerine, "hala eskisi gibi filanca şehrin filanca köyünden örnekler vermekle 780 bin metrekarelik Türkiye'yi anlatamazsınız. Türkiye eski Türkiye değil" ifadesini kullandı.
 
"Eteklerinde ne varsa döksünler"
 
"Siyaset yapacaklarsa, toplumun karşısına çıkıp eteklerinde ne varsa dökmeleri lazım" diyen Başbakan, "malesef bunu yapamıyorlar çünkü eteklerinde içi geçmiş, miladı durmuş ilaçlar var" açıklamasında bulundu.

AKP'den DEMİREL'e yanıt
 
DEMİREL'in iktidara dönük eleştirilerine dün de AKP Grup Başkanvekili Faruk ÇELİK vermişti. Demirel'i 'Hitler'e benzeten Çelik, birikimlerini birlikten yana yansıtması gerekirken doyumsuz ihtiras içinde gördüm" demişti.
 
Çelik, "demokratik bir ülkenin çocuklarını anti-demokratik ülkelere yolculuğa çıkarmayı anlayamadım. Şu kıyafette olanlar gettolara mahkum olmalı gibi, bir Hitler, Führer gibi, endişeyle izlediğimiz açıklamalardı" açıklamasında bulunmuştu.
 
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın laiklik konusundaki açıklamalarına destek veren Çelik, "laiklikten değil, laikliğin yorumundan, uygulamalardan kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor" diye konuşmuştu.

Demirel ne demişti?
 
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 30 nisanda Haber Türk'te yayınlanan Basın Kulübü programında, "sizin türban sorunu için çözümünüz ne? Türbanı çıkarmaları mı sizin çözümünüz?" sorusuna "Arabistan'da falan öyle yerler vardır, oraya gitsinler" yanıtını vermişti.
 
Demirel, "orası üniversite, oranın kuralları var. Danıştay, Anayasa Mahkemesi karar vermiş. İlle başı bağlı okumak istiyorsan, başı bağlı olarak okunabilen yerler var, oraya git. Arabistan'da falan öyle yerler vardır, oraya gidin. orada okuyun" demişti.
 
"Ben bu ülkede imamlara müezzinlere maaş bağlayan kişiyim. Eğer bu ülkede 70 bin camide 5 vakit ezan okunuyorsa, ben bunun destekçisiyim" diyen Demirel, "bütün bunlara dayanarak söylüyorum ki, Türkiye geriye gitmez! Türkiye laiklikten vazgeçemez. Herkes aklını başına toplasın. Yani bu ülkenin halkı yüzde 99'u Müslüman diye, Müslümanlığı istismar ederek, mu milleti arkamıza düşürürüz diye düşünen varsa aldanıyor" ifadesini kullanmıştı.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın