KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Ailesine kavuştu

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı militanlar tarafından iki askerle birlikte kaçırılan sağlık memuru Aytekin Turhan Uz, 66 gün sonra Söke'deki ailesine kavuştu.

Ailesine kavuştu
19 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 06:48
0
1918
0
AA aa

Baba ocağına giden Aytekin Turhan Uz, ilk olarak annesi Hatice Uz'un elini öptü. Devletin görevlendireceği her yerde görevini yapacağını belirten Uz, "En kısa zamanda görevimin başına döneceğim" dedi.

AİLESİYLE BULUŞMA ANI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'lılar tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde iki askerle birlikte kaçırılan Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık memuru Aytekin Turhan Uz (32) önceki gün gece saatlerinde serbest bırakılmasının ardından bugün Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki ailesine kavuştu. Kaçırılıp 66 gün terör örgütünün elinde kaldıktan sonra Söke'deki baba ocağına giden sağlık memuru Aytekin Turhan Uz, 'Anne ve babama kavuştum onlara kavuşmanın mutluluğu içindeyim. Sevinçliyim ve aynı zamanda yorgunum. Anne ve babamı yeniden sağlıklı gördüğüm için çok mutluyum. En kısa zamanda görevimin başına döneceğim" diye konuştu. Yaşadığı zor günler hakkında konuşmak istemediğini söyleyen sağlık memuru Uz'un, tedirgin tavırları dikkat çekti.

ANNE UZ, "BUGÜN BENİM BAYRAMIM"

Oğlunun evine dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten baba Ali Uz, 'Allah kimseyi darda koymasın. 66 gün sabır ve ızdırapla bekledik. Belki bekleyişimiz 66 gün değil, 6 sene sürecekti. Belirsizlik içindeydik. Bu durum ve belirsizlik bize çok zor anlar yaşattı. Şu an çok mutluyuz, görevlilere ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Oğlunun kaçırılması nedeniyle geçen Ramazan Bayramı'nda bayramı yaşayamadığını dile getiren anne Hatice Uz, oğlunun eve dönmesinin kendisi için Bayram olduğunu ifade etti. Anne Uz, 'Bugün benim bayramım. Allah oğlumu sağ salim bana bağışladı. Çok mutluyum" diye konuştu. 66 gün sonra kardeşine kavuşan ağabeyi Mustafa Uz da, '66 gün beklemek çok kötüydü. En kötü haberi de en iyi haberi de duyabilirdik. Ama en iyi haberi duyduk. Kardeşime kavuştuğumuz ve yeniden evine döndüğü için mutluyuz" dedi. Evine gelir gelmez annesi Hatice Uz'un elini öpen Aytekin Turhan Uz'un bir süre dinlendikten sonra görev yerine döneceği öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın