KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

‘Ağaç yaş iken eğilir’

Bingöl'de son zamanlarda internet cafe sayısında artış olduğunu belirten Bingöl Umut Çocukları Derneği Başkanı Derya Bukebudraç

‘Ağaç yaş iken eğilir’
20 NİSAN 2006 PERŞEMBE 10:38
0
9724
0
AA aa
“Bingöl'de neredeyse her köşe başında açılan internet cafelere her yaştan çocuk rahatlıkla giriyor. Cefelerin kapısında hiçbir uyarı yok. İşletmecilerde çocukları müşteri olarak algıladığı için sesiz kalmayı tercih ediyor.” dedi.
Yapılan denetimlerin yetersiz olduğunu söyleyen Bukebudraç, “Eğitim kurumlarının hemen çevresinde açılan internet cafeler, öğrencilerin üzerinde olumsuz etki yapıyor. Okuldan teneffüse çıkan öğrenciler ilk soluğu çevredeki internet cafelerde alıyor. Yetkililerin bu konu üzerinde çalışma yapmaları gerekiyor. Dersana içlerine kadar inen internet cafeler eğitimi kötü etkiliyor. Hem eğitim, hem sağlık hem de maddi olarak tuzak haline gelen internet cafelere sıkı bir denetim zorunlu olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Özellikle ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bukebudraç; “Çocuklarımızın okul içindeki durumunu, sokaktaki arkadaşlarının kim olduğunu ve en önemli olan çocuğumuzun ev dışında nerelere takıldığını, hangi ortamlara girdiğini ve ne yaptığını araştırmamız gerekiyor. ‘Ağaç yaş iken eğilir' atasözünü hatırlatarak küçük yaşta çocuklarımızın yapacakları yanlışları zamanında telafi etmezsek, ileride doğuracak sonuçlarda pek iç açıcı olmayabilir.” açıklamasında bulundu.
Bukebudraç; “İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede genelde internet cafe olarak bilinen yerleri, "oyun yerleri" ve "internet cafeler" olarak ikiye ayırıyor. Oyun yerlerinde bilgisayarlarda oynanan oyunların dışında her türlü oyun makinası bulundurulması serbest. Örneğin Play Station oyun makinası oyun yerlerinde bulunabilirken, internet cafelerde bulundurulması yasak. Oyun yerlerine girişte 18 yaş sınırı ve okullara en az 150 metre mesafe zorunluluğu bulunuyor.

Genelgede "Ticari amaçla işletilen ve müşterilere, içerisinde bulunan internet bağlantılı bilgisayarlar sayesinde uluslararası bilgi iletişim ağına erişim imkanı sağlayan veya bilgisayarlar aracılığı ile oyun oynanmasına imkan veren yerler" olarak tanımlanan internet cafelere girişte ise yaş sınırı aranıyor. 12 yaşından küçüklerin sadece velileri ile girebileceği internet cafelerde, 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek şiddet ve pornografi öğeleri barındıran veya kumar, uyuşturucu kullanımı ve benzeri kötü alışkanlıkları özendirici unsurlar içeren bilgisayar oyunlarının oynatılması veya bilgisayarlarda yüklü olması yasak. Buralarda sigara içilmesi de kesinlikle yasak. bu nedenle sigara içilmesine izin vermek cafelerin kapatılma nedeni olabiliyor.”açıklamasında bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın