Yatırımda sınır tanımayan ve Bingöllü İşadamı Ağa Koçer tarafından Ankara'da, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi karşısında hizmete sunulan Ağa Sofrası ve Simit Sarayı, 12 Eylül 2012 günü saat 12.00'da düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.
Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Bingöl Eski Milletvekilleri Av. Yusuf Coşkun, Abdurrahman Anık, Mahfuz Güler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.
İşyerlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöllüler için adres niteliği de taşıyan bu işletmelerin bereket getirmesini de diledi.
Açılışın ardından yapılan yemek ikramının ardından görüşleri alınan İşadamı Ağa Koçer, hedeflerini “Ankara'da Bingöllü hemşerilerimize yeni, sıcak ve güzel bir ortam, aynı zamanda buluşma yeri olarak Ağa Sofrası ve Simit Sarayı adında restaurant ve kafe açtık. Bu işletmelerimizi birer marka yapıp 2013'te Ankara'da ve Bingöl'de de yeni şubeler açmayı düşünüyoruz” sözleriyle özetledi.
Koçer'in, aynı zamanda Bingöl'de Coca Cola, Eti ve Sütaş distribütörlüğünün yanı sıra Solhan ilçesinde Almer A.Ş adında market ve restaurant kafenin de sahibi olduğu öğrenildi.