KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

AFAD: '77 artçı deprem meydana geldi'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında 77 artçının yaşandığını bildirdi.

AFAD: `77 artçı deprem meydana geldi`
14 HAZİRAN 2020 PAZAR 23:43
1
4626
0
AA aa

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, "4.06.2020 tarihi saat 17.24'te Bingöl ili Karlıova ilçesinde 5.7 büyüklüÄŸünde bir deprem meydana gelmiÅŸtir. Meydana gelen deprem sonrası 2'si 4 üzeri olmak üzere 77 artçı deprem meydana gelmiÅŸtir. SaÄŸlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre deprem nedeniyle Bingöl'de 17 vatandaşımız, etkilenmiÅŸ, 1 güvenlik korucumuz ÅŸehit olmuÅŸtur. Erzurum'da 4 vatandaşımız etkilenmiÅŸtir. Tedavisi tamamlanan 3 vatandaşımız taburcu edilirken 18 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Alınan son bilgilere göre hasar 3 köyde (Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar) yoÄŸunlaÅŸmakta olup, enkaz altında olan vatandaşımız bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından tarama çalışmaları devam etmektedir. Bingöl Ä°l merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma olayı meydana gelmemiÅŸtir. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiÅŸtir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 güvenlik korucusu yaralanmış, 1 güvenlik korucusu ÅŸehit olmuÅŸtur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiÅŸtir.Çat İlçe Jandarma'dan alınan bilgiye göre Erzurum Çat'ta deprem nedeniyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında 4 kiÅŸinin hafif yaralı olduÄŸu ve hastaneye sevk edildiÄŸi, ayrıca 9 ahır ve 12 evde hasar meydana geldiÄŸi öÄŸrenilmiÅŸtir. Hınıs ve Varto'da herhangi bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl Ä°l AFAD MüdürlüÄŸü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiÅŸtir. Bölgeye toplam 86 araç ile 789 personel sevk edilmiÅŸtir. Olay bölgesine 1 adet mobil koordinasyon tırı sevk edilmiÅŸtir. SaÄŸlık Bakanlığı tarafından olay yerine 20 ambulans, 12 UMKE aracı, 1 mobil komuta aracı,acil müdahale ünitesi ve 1 lojistik araç sevk edilmiÅŸtir. Siirt, Mardin, Batman, AÄŸrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiÅŸtir" denildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın