KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
7 °C Çoğunlukla açık

Adaklı'da çifte bayram

Adaklı tarihinde bir ilki yaşamanın heyecanı içinde. Ramazan Bayramının 2. günü başlayacak 2 günlük festivalde, çifte bayram yaşanacak. İlçede ilk defa yapılacak 1.Adaklı Karababa, Doğa, Kültür, Ceviz ve Bal Festivali’ne İstanbul’dan çok sayıda katılımcı bekleniyor.

Adaklı`da çifte bayram
18 AĞUSTOS 2012 CUMARTESİ 06:55
1
8029
0
AA aa

YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Adaklı ilçesinde bu yıl ilk defa20 -21 Ağustos tarihinde yapılacak 1. “Adaklı Karababa, Doğa, Kültür, Ceviz ve Bal festivali” İstanbul'daki Adaklılar arasında memlekete gitme yarışı başladı. Otobüs firmalarında yoğun ilgiden dolayı ek seferlerde bile yer problemi yaşandığı belirtildi.

Adaklı Kaymakamı ve Belediye Başkanın da katıldığı Adaklı ilçesine bağlı Karaçubuk 8 Dımlag) derneğinde verilen iftar yemeğinde bir araya gelen dernek başkanları ve işadamları, festival adını bile heyecan yarattığını dile getirdiler. İftar yemekli toplantıya Adaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Resul Antlı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ak parti Sultanbeyli ilçe başkanı Ali Sevinç, Kocaeli Dilovası ilçe müftüsü Mehmet Resul Haksöyler, Sevgi Köprüsü Platformu Başkanı Muhammet Arpacık, Karaçubuk Dernek Başkanı Alican Doğru, Ayvadüzü ( Alakilis) Dernek Başkanı Yusuf İşli, Cunanlılar Dernek Başkanı Hüseyin Balcı, Çetan Dernek Başkanı Mehmet İlgören, Demiroluk ( Tap ) Dernek Başkanı Ali Duyuşlu, Güngörsün ( Hösnek ) Dernek Başkanı Sabri Eser, İşadamları Nazım Aydik, Mehmet Doğruca, Avukat Yusuf Bayri, Fatih Tektaş, Hanifi Bayri, Mehmet Çörekçi ve çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleşti.

İLKLER SANCILIDIR

İftar sonrası dernek merkezinde yapılan toplantıya moderatörlük yapan gazetemizin genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda festivalin İstanbul sorumlusu Garip Akengin, “Festivalin ilk defa yapılıyor olması, bir takım sakıntı ve sancılarının olacağı gibi heyecanı da olacaktır. Festivalin adı, içeriği hakkında kısa bilgi sunan Akengin, festival adının ağır sorumluluğunu Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Resul Antlı ile beraber verdiklerini, bu konuda fikri olan, maddi ve manevi katkı sağlamak isteyen dernek başkanları ve işadamlarıyla istişare etmeye geldik” dedi.

Ev sahibi dernek başkanı Alican Doğru, “Dernek olarak bu yıl bayramı köyümüzde kutlayacaktık, bu bizim için ikinci bayram olacaktır” dedi. Doğru, dernek olarak da üç bin TL destek taahhüdünde bulundu. Cunanlılar Dernek Başkanı Hüseyin Balcı, “İnsanın doğduğu yer, en çok özümsediği yerdir. Dolayısıyla ilçemizde olacak bir festivalde elbette ki desteğimiz olacaktır” diye konuştu.

ADAKLILAR FESTİVALE SAHİP ÇIKTI

Toplantıda söz alan Demiroluk (Tap) Dernek Başkanı Ali Duyuşlu da “Zaman olarak çok iyi düşünülmüş, Bayram'da memleket özleminin yanı sıra festival ile çevre köylerimizden dostları bir arada görme şansı bulacağız. Dernek olarak da elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Güngörsün ( Hösnek ) Dernek başkanı Sabri Eser, “Yapılan iş ne olursa olsun, güzel bir iştir. Korkaklar kahraman olmaz. Memleket adına yapılan çalışmalarda dernek yönetimi olarak karar alıp gereken desteği sunacağız” diye konuştu.

Çetan Dernek Başkanı Mehmet İlgören ise hemen canlı olarak bin tl nakit vererek desteklerini sundu. Kozlu giyim mağazaları sahibi Nazım Aydik de bin lira yanı sıra 30 adet görevli tişörtü ve hediyelik gömlekleri üstlendi.

Sevgi Köprüsü Platformu Başkanı Muhammet Arpacık da söz alarak Adaklı festivali ilçenin ruhuna uygun olmalı dedi. Arpacık, “Festivalin devlet eliyle değil, sivil toplum kuruluşları gerçekleştirmeli” diye konuştu.

DOĞRUCA DUYGULANDI DUYGULANDIRDI

Adaklıya bağlı Kuşçimeni (Kamruna jerin) Köyünden Karababa türbesini yaptıran hayırsever Mehmet Doğruca, Karababa şehitliği anısını anlatırken duygulandı ve duygulandırdı. Doğruca: “1970 yılında Ankara GATA'da askerlik yapıyordum. Yaşlı bir generalin hizmetindeydim. Komutan bir gün sordu evladım sen nerelisin? Ben de Bingöl Kiğılıyım dedim. Kiğı'yı- Sancak'ı bilir misin? Evet dedim. Karababa'yı bilir misin dedi evet dedim. General anlatırken ağladı. O ağlarken ben de duygulandım. Evladım ben Rus harbinde Bingöl'de komutandım. Fakirlik vardı. Ekmek yoktu. Elbisemiz yırtıktı. Aç günlerimizdi. Kiğı'dan gelen Rus askerini engellemek için Karababa'ya topu kurduk. General konuşurken ağlıyor ben de ağlıyorum. Mermimiz yok. Bize yardım eden Karababaydı. Savaşı biz kazanmadık, o görünmez kahramanlarımız kazandı. Topumuz hiç durmadı sürekli ateş etti. Allah yardım etti Rus'ları geri püskürttük. Evladım o şehitlerin kıymetini bilin sana bunu tavsiye ediyorum dedi. Ben de o gün içimde ahd ettim, bir gün imkanım olursa mutlaka o şehitliğin türbesini yapacağım dedim. Hamd olsun bize nasip oldu. Bu festivale bu adı eklediğiniz için, beni buraya kadar davet ettiğiniz için, sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah Karababa'da görüşmek üzere” diyerek konuşmasını noktaladı.

ADAKLI İÇİN HAYIRLI OLACAKTIR

Adaklı ilçesine bağlı Danetepe ( Pulur ) Köyünden Kocaeli Dilovası müftülüğü görevini yürüten Mehmet Resul Haksöyler, “İlçemiz için düşünülen bu hayırlı çalışmaya katkı sunan, çaba gösteren tüm birey ve kurumlara teşekkür ediyorum. İlçenin sosyal etkinliğinin yanı sıra manevi tarafı da dikkate alınması, hayırlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

KESKİN: KARAÇUBUK DERNEĞİ BİRÇOK İL DERNEĞİNDEN DAHA AKTİF VE BAŞARILIDIR

Festival toplantısına katılan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Belediye olarak Karaçubuk derneğini bir köy derneğinden farklı, etkinlik ve organizasyonlarıyla birçok il derneğinden daha aktif ve başarılı görüyoruz. Dernek başkanına ve çalışma arkadaşlarına böyle çalışmalar yaptıklarından dolayı kutluyorum. Bizlerde ilçede her etkinliklerinize severek katılıyoruz. İlçe başkanımla beraber biz de beş bin tl katkı yapamaya hazırız” diyerek destek çıktı.

Sultanbeyli Ak Parti İlçe başkanı Ali Sevinç, “Bizler Sultanbeyli'deki Bingöllülerden memnunuz. Başta sayın bakanımız Cevdet yılmaz başta olmak üzere, mütevazi kişilikleri ve çalışkanlıklarıyla tanıyoruz. Bingöllüler burada pek kiracı değiller, hepsinin de evleri vardır. Çalışkan insanlardır. Benim naçizane önerim aynı evleri köylerine de yapsınlar. Yazın on beş gün de olsa baba topraklarına gitmekte yarar var” diye konuştu.

ANTLI: İLÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Adaklı Belediye Başkanı Resul Antlı ise festivalle beraber geri dönüş de yapmanızı istiyoruz. İlçe halkının yoğun bir şekilde göç ettiğini vurgulayan Antlı, festivalleri yapmamızın bir amacı da geri dönüş yapmanızı istiyoruz. Belediye imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Antlı, gurbetçilerimizden destek beklediğini dile getirdi.

KAYMAKAM DURU: ADAKLILAR ÇALIŞKAN İNSANLARDIR

Adaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru, “Doğrusu böyle bir katılım, böyle bir dernek beklemiyordum. Karaçubuk Derneğimizin bu kadar etkin olması bizi mutlu etti. Sultanbeyli Belediye başkanımızın bizzat gelerek verdiği destek, Bingöllülere ne kadar önem verdiğini göstermesi açısından önemli buluyorum. Yaklaşık bir yıldır Adaklı'dayım. Halk kendi halinde çalışkan, toprağına bağlı, işinde ekmeğinde görüyorum ve çok da memnunum. İlçemizde programladığımız festivalin içini doldurmamız lazım. İsminde geçen bir takım kavramları festivalde yer edinmesi gerekir. Bu iş devlet işi değil. Buna halkın öncülük etmesi gerekir. Ancak ilk defa yapılması bazı soru ve sıkıntıları önümüze koymaktadır. En ufak aksilik ilçeye zarar verir onun için hep beraber elele vererek bu ilkin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

SERVET KOCAKAYA COŞTURACAK

İlk kez gerçekleştirilecek festivalde ünlü sanatçı Servet Kocakaya sahne alacak. Yöre sanatçılarından Eray Topçu, Suzan Bayat, Erhan Emektar, Azercan, Hüseyin Sandıklı gibi isimlerin sahne alacağı festivalde halk coşacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın