KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Adaklı'da 16. yüzyıl manzaraları yaşanıyor!

Meclis Başkanlığı’na verdiği ve Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde Adaklı İlçesi’nin sorunlarına dikkat çeken Baluken, Adaklı ilçesinde 16. yüzyıl manzaralarının yaşandığını ve ilçeye hizmet yapılmamasının halkın tepkisine neden olduğunu belirtti.

Adaklı`da 16. yüzyıl manzaraları yaşanıyor!
23 EKİM 2013 ÇARŞAMBA 22:26
1
12229
2
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, Adaklı ilçesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

EĞİTİM VE ALTYAPI EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Önergenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Baluken: “Bingöl ilimizde yaşanan temel kamusal hizmetlerdeki yetersizlikler, eğitim alanındaki hizmetlerde yaşanan büyük eksikliklerin en fazla yaşandığı yerlerden biri Bingöl ilimiz Adaklı ilçemizdir. Eğitim alanında öğretmen eksikliği, yönetici eksikliği ve çeşitli farklı işlemler Adaklı ilçemizdeki eğitim sorunlarını derinleştirmektedir. Bunun yanı sıra ilçe merkezinde ve köylerdeki alt yapı, üst yapı, içme suyu gibi temel insani hizmetlerin yapılmaması yıllardır Adaklı ilçemize yönelik adeta özel bir uygulama haline gelmiştir. Özellikle Adaklı ilçesi merkeze bağlı Afet Konutları mevkiine, ilçe merkezi olmasına rağmen yol ulaşımı yapılmamıştır. Yine Afet Konutları mevkiinde halkın içme suyuna erişimi hakkında herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. 16. yüzyıl manzaralarının yaşandığı Adaklı ilçemizdeki hizmetsizlik halkımızın büyük tepkisine neden olmaktadır. Bu hizmetsizlik durumu doğa güzellikleri ve kültürel potansiyeli çok yüksek olan Adaklı ilçemizin mağduriyetinin de artarak sürmesine neden olmaktadır” dedi.

Baluken, yanıtını istediği soruları şöyle sıraladı;

1. Adaklı ilçesinde görevli toplam kaç öğretmen vardır? Bunların kaçı kadrolu, kaçı vekil öğretmendir? Adaklı ilçesinde öğretmen açığı hangi pozisyonlarda yaşanmaktadır? Öğretmen açığı sayısı kaçtır?

2. Adaklı ilçesi köylerinden ve mezralarından yolu asfaltlanmayanların sayısı kaçtır? Asfaltlanmama gerekçeleri nelerdir?

3. Adaklı ilçesinde alt yapı işlerinin ve içme suyu işlerinin yapılmadığı kaç köy mevcuttur? Bu köylerdeki söz konusu hizmetler ne zaman yapılacaktır?

4. Adaklı ilçemizde eğitim alanında yönetici pozisyonunda olan kişilerin liyakat ve başarı kriterlerinden çok siyasi kriterlerle görevlendirildiklerine dair ciddi iddialar mevcuttur. Bu iddiaların doğruluk derecesi nedir? Bu iddialarla ilgili herhangi bir soruşturmanız olacak mıdır?

5. Adaklı ilçesinde görev yapan öğretmenlerden kaçı asıl görevli oldukları okul yerine ilçe merkezinde görev yapmaktadır? Bu uygulamanın gerekçeleri nelerdir?

6. Adaklı ilçesi Hasbağlar Köyünde bulunan ilk ve ortaokulun güçlendirilmesinin eğitim ve öğretim yılının başlamasına denk getirilmesinin gerekçesi nedir? İdari bir başarısızlık olan bu durum öğrenciler ve velileri için büyük mağduriyet yaratmaktadır. Söz konusu zamanlama sorunu yaratan uygulamanın sorumluları hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır?

7. Adaklı ilçesi merkezinde bulunan Afet Konutları mevkiinde su, yol, alt yapı ve üst yapı hizmetleri kapsamında insanlık dışı manzaralar mevcuttur. Bu mevkii hakkında makamınıza iletilmiş bir rapor var mıdır?

8. Şahsınızın sürekli ifade ettiği susuz, yolsuz yerleşim birimi olmayacak propagandalarının tümünün iflas ettiği yerlerden biri de Adaklı İlçesi Merkez Afet Konutları mevkiidir. Durumu yerinde tespit etme hususunda Afet Konutları ile ilgili herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

9. Afet Konutları mevkiinde içme suyu hattı olmadığından ötürü yurttaşlarımız evlerine bir çeşmeden su taşımaktadır. İçme suyunun taşındığı bu çeşmenin büyük kısmına da son dönemlerde söz konusu bölgede olan askeri tabur tarafından el konulmuştur. Bu durumda yurttaşlarımız mağduriyet içerisinde mağduriyet yaşamaktadır. Söz konusu durum kabul edilemezdir. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır? Yurttaşların susuz kalması pahasına, halka ait olan bu suyun askeriye tarafından gasp edilmesinin sebebi nedir?

10. Afet konutları sakinlerinin her seçim döneminde iktidar partisine mensup kişiler tarafından hizmet-oy ikilemi üzerinden tehdit edildiği sıkça dillendirilmektedir. Halkı oyu karşılığında hizmet üzerinden tehdit etmenin izahı nedir? Bu iddialarla ilgili Genel Başkanı olduğunuz partideki yöneticiler hakkında soruşturma açma yükümlülüğünüz etik açıdan oluşmaktadır. Bu yükümlülüğünüzü karşılamak üzere herhangi bir soruşturma açtınız mı? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serhat bir (@Misafir_16204)
24 Ekim 2013 Perşembe 00:44
Her seçimde oyum hükümete idi ama sayın vekilin bu konuşmasından güzel önergesinden sonra vekilim olarak görüyorum bundan sonra ailemle birlikte seve seve oyumu veriyorum. Sorunlar bu kadar mı güzel tespit edilir ilçenin kanayan yarasına parmak bastığınız için teşekkür ederim.Yürekli insan ve onurlu insan profili bu siyaset bu var olun sayın vekilim...
M. AYDIN MERCAN (@Misafir_16202)
24 Ekim 2013 Perşembe 00:09
MAALESEF YILLARDAN BERİ KUZEY İLÇELERE HİZMET GİTMİYOR.NEDENİNE GELİNCE KÜRT KİMLİĞİNE SAHİP O İLÇELERE AİT ADAYIN OLMAYIŞIDIR.NE AKP VE NEDE BDP HİZMET ETMİYOR.ÇÜNKÜ ÜÇ MİLLETVEKİLLİDE ZAZA KÖKENLİDİR.GENÇ SOLHAN VE MERKEZ DURURKEN KUZEY İLÇELERE HİZMET GİTMEZ.BÜTÜN BÜTÇE GENCE VE SOLHANA GİTSİN.ÖBÜR DÜNYADA HESABINIZ ÇETİN OLACAK.KÜRT KÖKENLİ ADAY OLMAZSA OYUMU KULLANMAM.ELLİYILDIR BİZİ KANDIRIYORSUNUZ.SİZ ZAZALAR DÜNYADA BİR MİLYONSUNUZ.BİZ KÜRTLER YİRMİ MİLYONUZ.HERNEDENSE BİZ BİNGÖLDE KENDİMİZİ İFADE EDEMEDİK.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın