KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Açılım, çağın açılımıdır

Keskin: “Bu açılım; dışarıda ve içeride üzerimizde oynanan bütün oyunları boşa çıkaracağından, bu oyunların içinde rol alan tüm grupların anlaşılmaz şiddet dolu karşı çıkışları ile baltalanamayacaktır”

Açılım, çağın açılımıdır
29 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 04:00
0
1622
0
AA aa
‘Demokrasi Açılımı' konusunda alevlenen tartışmalar sürüyor, muhalefetin tepkisine karşılık sağduyu çağrılarını yineleyen hükümet ise sonuçtan umutlu olduğunu vurguluyor.

Açılımın içeriği tam olarak açıklanmasa da bölge halkında uyanan heyecan doruklara ulaşıyor ancak sürecin uzaması yer yer hayal kırıklıklarını ve açılıma olan inancı da zedeliyor.

Yeterli görüş paylaşımının yapılamadığı ve muhalefetin bu konuda sessizliğini sürdürdüğü yerelde, AK Parti'den bir açıklama geldi.

‘Demokrasi Açılımı'na ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Bingöl İl Başkan Yardımcısı Bayram Keskin, sürecin olumlu sonuçlanacağı ve eşliklerin sağlanacağı inancında olduklarını söyledi.

“Dünyaya örnek bir adımdır”

‘Bugün Türkiye'de gerçekleşen bu model, Türkiye'ye has olup bundan sonraki süreçlerde ve şuanda dünyada yaşanan sorunlu alanların tümünde uygulanma özelliği taşımaktadır' diyen Keskin: “Daha fazla demokrasi, daha fazla anlayış, daha fazla hoşgörü içerisinde yapılmakta olan bu açılım, ülkemizde ortak yaşam alanında atılan büyük bir adım ve Türkiye'deki demokrasinin, hoşgörünün bir sonucudur” dedi.

“Açılım, Türkiye ve Ortadoğu'ya büyük faydalar getirecektir”

Açılıma karşı çıkanların sadece kendilerine zarar verdiğini, varlık ve dayanıklılıklarını yitirecekleri için zorunlu olarak çeşitli söylemlerle gündeme gelmekte olduklarını ifade eden Keskin: Türkiye'nin tarihinde etnik kökenler her zaman olmuştur. Osmanlı dönemi de dahil olmak üzere eşitlikçi, katılımcı, paylaşımcı konumda rol almışlardır. Bugün de bu hoşgörü temeline dayanarak geleneğindeki demokrasiyi oturtma çabası bu ülkede yaşayan herkesin ve tüm komşu ülkelerin menfaatine olduğu muhakkak iken, karşı çıkışlara bir anlam vermek mümkün değildir. Birilerinin kan istemiyoruz, Türkiye'de şiddeti gerektirecek hiçbir nedenin kalmadığını ve süreçle demokratik düzenlemeler sonucu kalmayacağı aşikâr iken öyle ya da böyle bugün karşı çıkışların temelinde şiddetle beslenenlerin dışında kimsenin olmadığı görülmektedir. Bu açılım dışarıda ve içeride üzerimizde oynanan bütün oyunları boşa çıkaracağı için, bu oyunların içinde rol alan tüm grupların anlaşılmaz şiddet dolu karşı çıkışları ile baltalanamayacaktır. Doğuda ve batıda çocuklarını yitirenler bu kaos ortamında etkileneler bu ülkenin vatandaşları bu işin bitmesi gerektiğine inanırken, her fırsatta etkilenen grupları kullanarak ortaya çıkan şiddet yanlısı gruplar doğu ve batı halklarını temsil edemezler” diye konuştu.

“Bu açılım; bir demokrasi hak ve özgürlükler projesidir”

Açılımı,“Çanakkale'de yatan Bingöllü, Bitlisli, Diyarbakırlı, Mardinli Mehmed'in ile Hakkâri'de, Şırnak'ta şehit olan Mehmetlerin ve bir hiç uğruna genç yaşta daha ne olduğunu anlamadıkları bir anda ölenlerin bir projedir” sözleriyle açıklayan Keskin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.

“Her vatandaş bu açılımı desteklemeli, herkes elinden geldiğince katkıda bulunarak bu ülkenin bütünlüğüne ve kalkınmasına katkı sağlamalıdır. Ölümün bitmesinin istendiği yerde başka söze gerek yoktur. Başbakan ile Genelkurmay Başkanının Türkiye'deki vurgu yaptıkları anımsatmaların, kardeşliğin binlerce yıldır aynı din aynı inanç aynı geleneklerle sürdüğü ve sürdürüleceği muhakkaktır. Bu böyle biline….”


Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın