KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Acılar yüreklerde tazelendi!

Bingöl'de 14 yıl önce şehit edilen 33 Er için yaptırılan ‘Anıt Mezar' törenle açıldı. 

Acılar yüreklerde tazelendi!
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 10:08
0
1524
0
AA aa
Çocuklarının temsili mezarları önünde ağıtlar yapıp gözyaşı döken şehit yakınları güçlükle sakinleştirildi. Bingöl Valisi Vehbi Avuç: "Bu güzel yurdumuz, vatan sevgisi için görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren şehitlerimizin bizlere mirasıdır" dedi.

Sivil ve Silahsız Bir Şekilde Malatya'dan birliklerine giderken, Elazığ- Bingöl karayolunun Bilaloğlu Mevkii'nde 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK'lı teröristlerce yolları kesilen ve otobüsten indirilip kurşuna dizilerek şehit edilen 33 Er için, 14 yıl sonra katledildikleri yerde Anıtmezar yapıldı. 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve 'Anıttepe' ismi verilen yerde Türk Bayrağı şeklinde yapılan anıtın tam ortasında 33 şehit askeri simgeleyen 33 metre uzunluğundaki direğe Anıtkabir'den getirilen 10 metrekarelik dev Türk Bayrağı asıldı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankartının taşındığı ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı törende bazı kişiler şehitlerin fotoğraflarını ve temsili mezarlarını cep telefonları ile görüntüledi.  

Bingöl-Elazığ karayolunda 14 yıl önce şehit edilen erlerin anısına Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından Anıt Mezar yaptırıldı. Şehitlerin temsili mezarlarının bulunduğu Bilaloğlu Köyü Anıttepe mevkiinde yaptırılan anıtın açılış töreninde konuşan Vali Vehbi Avuç, kutsal Anadolu topraklarının, yurt içinde ve yurt dışında karşı karşıya kaldıkları güçlüklere aldırmadan, vatan sevgisiyle görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm şehitlerin kendilerine mirası olduğunu belirtti. Silahsız olarak birliklerine giderken PKK terör örgütü tarafından otobüslerden indirilerek şehit edilen 33 Mehmetçiği unutmadıklarını vurgulayan Vali Avuç, "Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Onlar, ülkemizin bağımsızlığını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, yurdumuzun huzur ve güvenliğinin sağlanması için canlarını feda ederek ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır. Şehitlerimize karşı vefalı olmak, minnet duygularımızı sürekli ifade etmek istiyoruz. Acılarımızı ancak böyle hafifletebiliriz" dedi.

Avuç, anıtın yapılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de teşekkür etti.
PKK terör örgütü tarafından şehit edilen erlerin memleketlerindeki mezarlarından getirilen topraklar temsili mezarlara konuydu. Mezarların başında ağıtlar yakan şehit yakınları ise duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Temsili mezarların başında güçlükle durabilen şehit anne, baba ve yakınlarını Vali Avuç ve 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan teselli etmeye çalıştı. Tören sırasında kalabalık grup sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Törende Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, şehit ailelerine Bingöl'ün fahri hemşehrilik beratını dağıttı. Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, geçen sürede şehitlerin unutulmasına üzüldüklerini belirterek, "Onların hatıralarını yaşatmak, ayrıca ülkemiz üzerine kirli oyunların nasıl oynandığına dikkati çekmek için bu anıt yaptırıldı" dedi.
14 yıldır Bingöl'e gelmek için can attığını belirten şehit er Mevlüt Özkan'nın annesi Havva Özkan, çocuğunun mezarına kapanarak gözyaşı dökerek ağıt yaktı. Bundan sonra çocuğunun buradaki mezarını da ziyaret edeceğini belirten anne Özkan, güçlükle teselli edildi.

Hilal içinde yer alan 33 şehit erin temsili fotoğraflı kabirlerine aileleri tarafından memleketlerindeki mezarlarından getirilen toprak serpildi. Şehit aileleri ve törene katılanlar toplu halde şehitler için dua etti. Anıtmezarın açılış töreninde duygulu anlar yaşanırken, törene şehit 24 erin aileleri katıldı. Ayşe Kaçan, şehit oğlu Erkan Kaçan'ın mezarı başında, elinde hemşerilik beratı olduğu halde uzun süre hıçkıra hıçkıra ağladı.
18 ildeki 33 şehit erin mezarından getirilen toprakların temsili mezarlara bırakıldığı açılışta, Vali Avuç ve Tuğgeneral Ceylan tarafından Anıtkabir'den getirilen toprak da mezarlara bırakıldı. Törende anıtın yapımına destek veren firma ve şahıslara plaket verilirken, Elazığ Belediyesi'ne ait Mehteran takımının seslendirdiği marşların ardından program sona erdi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve askeri helikopterlerin de sürekli bölge üzerinde uçtuğu törene, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, kamu kurum ve kuruluş amirleri, BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halen Diyarbakır'da ömür boyu hapis cezası mahkûmiyetiyle cezaevinde bulunan 'Parmaksız Zeki' kod adlı Şemdin Sakık ve arkadaşları tarafından katledilen silahsız şehit askerler ve memleketleri şöyle: İbrahim Erten (Konya), Mustafa Yılmaz (Konya), Erkan Kaçan (Konya), Mevlüt Özkan (Konya), Hilmi Şahin (Konya), Ali Arar (Konya), İlyas Uyar (Konya), Hüseyin Çelik (Denizli), Ahmet Apak (Denizli), Ercan Çobanoğlu (Denizli), Mustafa Koçanoğlu (Denizli), Baki Umutlu (Denizli), Şeref Tay (Denizli), Mehmet Öztürk (Denizli), Hasan Gültutan (Hatay), Mehmet Tura (Adana), Şenol Cansız (Samsun), Cavit Yaman (Samsun), Nihat Odabaşı (Kastamonu), Ramazan Akkaya (Kastamonu), Uğur Bozacı (İstanbul), Ünal Kalafat (İstanbul), Ahmet Aran (Manisa), Haydar Aslan (Trabzon), Murat Elibol (Çanakkale), Aydın Kuzey (Çanakkale), Adem Zongur (Kırıkkale), Musa Sarıgöz (Osmaniye), Murat Menteş (Bolu), Hikmet Özdemir (Malatya), Abdullah Kara (Antalya), Birol İrfan Askar (Afyonkarahisar), Selahattin Aysan (Isparta).

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın