KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Açılan yollar yeniden kapandı

Bingöl'de 2 aydan fazladır etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle açılan yollar önceki gün geceden itibaren yine kapandı.

Açılan yollar yeniden kapandı
16 ŞUBAT 2012 PERŞEMBE 19:37
0
1718
0
AA aa

İki ayı aşkın süredir Bingöl'ü etkisi altına alan kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 266 köye ulaşımın kesildiği bildirildi. Köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf eden ekipler yer yer 2 metreyi bulan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bingöl merkez karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını koordine eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Burakgazi, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığını belirtti.

Karın biriktiği yollarda ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Burakgazi, 2 aydan fazladır gece gündüz demeden köylerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

İl genelinde bu sabah itibarıyla toplam 266 köy yolunun kapandığını belirten Burakgazi, yolların ulaşıma açılması için 11 ekibin devamı bir şekilde görev yaptığını ve zaman zaman ekiplerin de yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını ifade ederek, 18 greyder, 19 dozer, 8 kepçe, 3 kar küreme makinesi, 2 rotatif ve çok sayıda personelin durmadan çalıştığını dile getirdi.

Kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda birçok tır ve aracın mahsur kaldığı belirtildi.

Bingöl'de 2 aydan fazla bir süredir etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle şehirlerarası yollarda etkili oluyor. Bingöl-Erzurum karayolu Çat bölgesi, Bingöl-Diyarbakır arasında bulunan Genç ilçesinin Tapan Tepe mevki, yine Bingöl-Elazığ illeri arasında bulunan Yol Çatı, mevkilerinde ulaşımın çok zor sağlandığını gelen bilgiler arasında.

Meteoroloji yoğun sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin 'yola zincirsiz çıkmamaları' uyarısında bulunurken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın